Έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικών Κατασκευών του Μανώλη Χάρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Ο Δήμος Λαμιέων και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος»φιλοξενεί την Έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικών Κατασκευών του Μανώλη Χάρου, με τίτλο «Παιχνίδια Όρασης- Έργα για μάτια που μαθαίνουν»,από τις 13 Μαΐου έως τις 13 Ιουλίου 2016.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στις 20:00, στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», στην οδό Αινιάνων 6,με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις ενηλίκων θα πραγματοποιούνται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, στο τηλέφωνο 22310-46887.

Ωράριο Λειτουργίας: Πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00 και τα απογεύματα της Τρίτης και της Τετάρτης 18:00-21:00.

 

Βιογραφικό Σημείωμα του εικαστικού Μανώλη Χάρου

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα. Σπούδασε χαρακτική και ζωγραφική στην École  NationaleSupérieuredes BeauxArts (1978-1982) και έκανε μεταπτυχιακό στην επικοινωνία της εικόνας στην ÉcoleNationaleSupérieuredesArtsDécoratifs (1982-1983) στο Παρίσι. Την πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποίησε στην Αθήνα το 1981. ‘Έχει επίσης οργανώσει σειρά ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο PrixdesFondations στον τομέα της λιθογραφίας. ‘Έχει ακόμη ασχοληθεί με τον σχεδιασμό επίπλων, αντικειμένων, παιγνιδιών και εντύπων. Το έργο του εντάσσεται στο χώρο της παραστατικής ζωγραφικής με μια αφαιρετική και εξπρεσιονιστική διάσταση.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τα Κύθηρα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*