Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας για την πρωϊνή προσευχή στα Σχολεία


Επειδή πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε για την κατάργηση ή τη συνέχιση τελέσεως της πρωινής προσευχής, γνωρίζομε εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι:

Σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα έχει αποσιωπηθεί η ώρα της πρωινής προσευχής. Θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής. Στη συνέχεια, όμως, της ιδίας Εγκυκλίου γίνεται αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα 201/98, το οποίο περί της πρωινής προσευχής λέγει: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών πού εφημε­ρεύ­ουν…».

Συνεπώς, ουδείς λόγος γίνεται για την κατάργηση της πρωινής προσευχής και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου θα συνεχίσουν το μέχρι τώρα πρόγραμμα της πρωινής προσευχής, η οποία δρα ευεργετικά στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου και μάλιστα των παιδιών και φέρνει την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

Παρακαλούμε τούς πιστούς να μη παρασύρονται από φημολογίες, οι οποίες -χωρίς να πρέπει- διχάζουν το λαό και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Σωρεία συλλήψεων το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Υψηλός κίνδυνος από ασθένειες στη ντομάτα