Ανακοίνωση του Δήμου Δομοκού σχετικά με την καταβολή δημοτικών τελών, φόρων κλπ.

Όπως είναι γνωστό τα δημοτικά τέλη, φόροι & Τ.Α.Π. καταβάλλονται στο Δήμο μέσω των λογαριασμών που αποστέλλει η Δ.Ε.Η. και οι λοιποί πάροχοι.

Παρακαλούνται οι δημότες να ελέγξουν τον λογαριασμό Δ.Ε.Η. των ιδιοκτησιών τους και σε περίπτωση που η επιφάνεια αυτών εμφανίζεται λανθασμένη ή μηδενική θα πρέπει άμεσα να προσέλθουν στην υπηρεσία προσόδων του Δήμου, προκειμένου να δηλωθεί/διορθωθεί το πραγματικό εμβαδό συμπεριλαμβανομένων και τυχόν επεκτάσεων ή μη.

Ως ιδιοκτησίες, νοούνται & συμπεριλαμβάνονται:

  • Οι οικίες ( με τις επεκτάσεις τους),
  • Τα καταστήματα, γραφεία, υπηρεσίες, επαγγελματικοί χώροι,
  • Οι ηλεκτροδοτούμενες αγροτικές αποθηκές & λοιπών χρήσεων,
  • Οι ηλεκτροδοτούμενες αγροτικές & εμπορικές επιχειρήσεις,
  • Οι βιομηχανίες & βιοτεχνίες
  • Λοιπά (κτίσματα εκτός οικισμών, πρόχειρες κατασκευές, αχρησιμοποιήτα ακίνητα, εργοτάξια ημιτελείς οικοδομέ, μαντριά κλπ).

Η μη υποβολή ή λανθασμένη και ανακριβή δήλωση και γενικά η απόκρυψη στοιχείων, συνιστούν ποινικό αδίκημα και σύμφωνα με τον νόμο επιβάλλονται αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, παρακαλούνται να ενημερώσουν τους δημότες τους και κατά περίπτωση να υποβοηθήσουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Λογαριασμός Δ.Ε.Η.
  2. Άδεια οικοδομής (Σε περίπτωση μη ύπαρξης αδείας να προσκομισθεί βεβαίωση μηχανικού ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί το εμβαδόν του κτιρίου).
  3. ΕΝΦΙΑ ή Ε9

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2232 3 50502

Αρμόδια υπάλληλος: Γκούβα Ανδριανή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*