Ειδήσεις

Απάντηση σε Λαϊκή Συσπείρωση για Σελόντα Α.Ε


Πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λοκρών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έγκριση υποβολής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας Ιχθυοτροφεία Σελόντα Α.Ε. , που δραστηριοποιείται στην περιοχή Λαγονησι Λάρυμνας , από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της , η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην Δημοτική Αρχή  ότι «στα λόγια τάχα εναντιώνεται σε αυτές τις επιλογές αλλά στην πράξη τις αποδέχεται»

Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης , θα θέλαμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση την πάγια θέση του Δήμου Λοκρών και την κάθετη αντίθεσή του σε ανανεώσεις κι επεκτάσεις αδειών των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας σε όλο το μήκος και πλάτος των ορίων του Δήμου Λοκρών .

Η πάγια και αταλάντευτη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής ,  όχι μόνο δεν είναι στα λόγια όπως ισχυρίζεται με τρόπο άδικο η Λαϊκή Συσπείρωση , αλλά έχει εμπράκτως αποδειχτεί επανειλημμένα με πολλαπλές σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος άλλων ενεργειών προς την Περιφέρεια κι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Για όσους ενδεχομένως έχουν «κοντή μνήμη»  τους θυμίζουμε ενδεικτικά την με αριθμ. 10537/5-9-2016 γνωμοδότηση της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περ/ντος του Δήμου Λοκρών με την οποία δηλώθηκε η αντίθεση του Δήμου σε ενδεχόμενη μετεγκατάσταση ή επέκταση της εν λόγω ιχθυοτροφικής μονάδας.

Επιπρόσθετα θυμίζουμε την  10/125/2015 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ με την οποία επικαιροποιούνταν οι 11/139/2011 , 29/489/2011 και 15/273/2013 προγενέστερες αποφάσεις σχετικά με την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με την οποία δηλώνονταν για ακόμη μια φορά οι πάγιες θέσεις της Δημοτικής Αρχής .

Άλλωστε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς με την 5017/213804 απόφαση (ΦΕΚ 440/5-12-2013) αναφέρει ότι «κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της Λάρυμνας απαγορεύεται η ανάπτυξη νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και η επέκταση των υφισταμένων»

Προφανώς οι θέσεις μας αυτές παραμένουν σε ισχύ «με λόγια ΚΑΙ πράξεις» και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την βούληση μας να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες  για την κατάργηση της εν λόγω απόφασης έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προσηλωμένοι στην προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και δίπλα στους Δημότες  είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δικαιωθούμε και πάλι όπως άλλωστε και στο παρελθόν.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ 27/01/2017

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο «Με δύναμη από την Κηφισιά» από το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού και τους Σκηνοβάτες
Επόμενο άρθρο Από Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Λαμιέων