Απάντηση του Δήμου Λαμιέων με αφορμή ανάρτηση ιστοσελίδας

Με αφορμή ανάρτηση με τίτλο «Ήτανε μια φορά μια πόλη με πλατάνια» σε ηλεκτρονική εφημερίδα,θα θέλαμε, για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας, να επισημάνουμε τα εξής:

Η κοπή των τριών αυτών δένδρων θα πραγματοποιηθεί, έχοντας ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Έχει προηγηθεί έγγραφη απάντηση του Δασαρχείου προς την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας, ότι τα συγκεκριμένα δένδρα δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας – όχι, αιωνόβια δεν είναι, αλλά φυτεύτηκαν πριν από 50-60 χρόνια-, ψηφίστηκε το θέμα ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαμιέων με την υπ΄ αριθμόν 70/2016 απόφασηκαιτέλος επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία απότο Δημοτικό Συμβούλιο με τηνυπ΄αριθμόν409/2016 απόφαση.

Η Δημοτική Αρχή, για την περίοδο τουλάχιστον που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, ενημερώνει πως η Υπηρεσία Πρασίνου ακολουθεί σταθερά πολιτική αύξησης του πρασίνου στον αστικό ιστό του δήμου μας και, σε κάθε περίπτωση, τα νέα δένδρα που έχουν φυτευτεί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που, για διάφορους λόγους, έχουν κοπεί. Στα πλαίσια αυτά και για τη διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου στην περιοχή, δεσμεύσαμε τον ενδιαφερόμενο να προβεί, αντισταθμιστικά, στη φύτευση 22 νέων δέντρων τα οποία και αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας.

Στο ίδιο δημοσίευμα,εγκαλείται ουσιαστικά η Δημοτική Αρχήγια τη νόμιμη διευκόλυνση μιαςεπένδυσης που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη και θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία και η φτώχεια έχει πλήξει όλους τους συμπολίτες μας. Είναι ατυχές το παράδειγμα και χάνουν τη σημασία τους οι λέξεις, όταν μιλάμε για βόλεμα «ημετέρων», όσων δηλαδή η ανάγκη τους επιβάλλει να ψάχνουν έστω και για λίγες ώρες δουλειάς με πολύ μικρές αποδοχές.

Όσον αφορά τα επίσημα έγγραφα που «προειδοποιούν για κινδύνους γέρικων δέντρων σε πολυσύχναστα σημεία», η πραγματικότητα είναι πως μετά από προσπάθειες που έβρισκαν πολλές φορές απέναντί τουςαρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις καινοοτροπίες, όπως και το τέρας της γραφειοκρατίας, καταφέραμε να τα προσπεράσουμε και να πάρουμε έγκριση από τους αρμόδιους για την παρέμβαση που έχει προγραμματιστεί και θα γίνει στο χρόνο και με τον τρόπο που το εγχείρημα απαιτεί.

Αναφορικάτώρα με το ζήτημα της πώλησης των ξύλων και σεβόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δημοτών μας, μετά απόαπόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα προβούμε στη δημοπράτησητης συνολικής ποσότητας που έχει συγκεντρωθεί τους τελευταίους μήνες και το τίμημα να δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους έχοντες περισσότερη ανάγκη. Διευκρινίζεται δε, ότι τα 600 € είναι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και όχι η τελική τιμή πώλησης της συγκεντρωθείσας ποσότητας.

Θεωρούμε πως το δημοσίευμα αποτελεί μια ατυχή προσπάθεια κριτικής και υποβιβάζει, όχι μόνο τον ενεργό ρόλο που έχουν οι πολίτες στην εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους, με τον τρόπο που οι ίδιοι βέβαια επιλέγουν, στο πως διοικείται η πατρίδα μας και λαμβάνονται οι αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση οι πόρτες του Δήμου Λαμιέων είναι καθημερινά ανοικτές, για να αφουγκραζόμαστε την πολύτιμη κριτική και τις προτάσεις των δημοτώνμας και να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα,καθώς και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*