Απολογισμός EU Roadshow

Τις κρίσιμες δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσα από τις αλλαγές που φέρνουν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Μετάβαση, ανέδειξε το 4οEUJobsandMobilityRoadshow την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 31 εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων, Εθνικών Φορέων, Ευρωπαϊκών Δικτύων και Επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τα κύρια προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στη νεανική επιχειρηματικότητα και κινητικότητα στην Ευρώπη. Η εκδήλωση αναπτύχθηκε σε 5 ενότητες, τις οποίες συντόνισαν 9 δημοσιογράφοι, και την παρακολούθησε κοινό από όλη την Ελλάδα.

ToRoadshow διοργάνωσαν 15 Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect από την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, των οποίων οι Επικεφαλής Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης χαιρέτισαν κατά την έναρξη. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάςτίμησε την εκδήλωση με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με κύριο θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και σημαντική αναφορά στο πρόγραμμα Erasmus+.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά το Roadshow μέσα από τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebookή στο YouTube με τίτλοEUJobs&MobilityRoadshow, με οδηγό τη συνημμένη περίληψη των παρουσιάσεων και το αναλυτικό της πρόγραμμα.