Ειδήσεις

Απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας ο νέος Ηγούμενος της Ι. Μ. Αντίνιτσας Φθιώτιδας


Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά ότι δεν κομίζουμε γλαύκαν εις Αθήνας αναφερόμενοι στη μεγάλη προσφορά του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας στην Εκκλησία και τον λαό του Θεού. Μία πρόσφατη είδηση που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Ι. Μ. Φθιώτιδος αποδεικνύει του λόγου μας το αληθές. Μία είδηση χαρμόσυνη για το Σχολείο μας.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, διορίσθηκε νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Ένας απόφοιτος μιας ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής ανέλαβε Ηγούμενος μιας ιστορικής Ιεράς Μονής!

Και βέβαια, ο π. Αμβρόσιος δεν είναι ο μόνος. Αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα  των αποφοίτων του Σχολείου μας που ηγουμενεύουν σε Μονές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και όχι μόνον αυτής. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι Ηγούμενοι των Μονών Αγάθωνος π. Γερμανός Γιαντσίδης, Προυσού Ευρυτανίας, π. Γεράσιμος Τσιρώνης, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης, π. Διονύσιος Παπαλέξης, Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας, π. Ιάκωβος Μπαλωμένος, τυγχάνουν απόφοιτοι της Σχολής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Αμβρόσιος Αναστασίου ήταν εδώ και δύο χρόνια υπεύθυνος του Μοναστηριού της Αντίνιτσας, ενώ έχει επίσης την ευθύνη του Γραφείου Νεότητος καθώς και του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Χαιρόμαστε και σεμνυνόμαστε που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επιλέγει αποφοίτους της Σχολής μας προκειμένου να στελεχώσει το έργο της Μητροπόλεως.

Συγχαίρουμε θερμά τον π. Αμβρόσιο για την ανάληψη της ηγουμενίας και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και κατά Θεόν επιτυχία στα απαιτητικά καθήκοντα της θέσεώς του! Είμαστε βέβαιοι ότι θα μνημονεύει, ότι θα εύχεται ες αεί υπέρ της Σχολής μας, υπέρ της τροφού του Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, προκειμένου αυτή να συνεχίσει την προσφορά της στην Εκκλησία, στην πατρίδα μας, στον πιστό λαό του Θεού!

Πάντα άξιος!

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο Καραϊσκάκης» καλλωπίζει την Πλατεία Καραϊσκάκη
Επόμενο άρθρο Νέα έργα από την Περιφέρεια για την διαχείριση των αποβλήτων