Ειδήσεις

Α. Γκλέτσος: Να δούμε ανθρωποκεντρικά το θέμα των απορριμάτων ξεχνώντας τη λέξη «κέρδος»


Καλούμαστε να μιλήσουμε για πολλοστή φορά σχετικά με τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, υπό το πρίσμα και το βάρος μίας κοινωνίας η οποία είναι απόλυτα ενημερωμένη και ξέρει, ότι σε όλο τον κόσμο, τα σκουπίδια είναι «χρυσός».

Ενώ υπάρχει η εξής πραγματικότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

  • Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων είναι ανταποδοτική ενώ κοστίζει, ακόμη και σήμερα, πολύ ακριβά στους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • Η είσπραξη των τελών γίνεται αποκλειστικά μέσω της ΔΕΗ, η οποία όταν εισπράττει με διακανονισμό αποδίδει πολύ αργότερα ή και καθόλου στους ΟΤΑ.
  • Η σύνταξη κάθε προϋπολογισμού για τα απορρίμματα, με βάση το παρατηρητήριο του ΥΠΕΣ, φτιάχνεται συγκριτικά με τα ποσά που εισέπραξε ο ΟΤΑ στο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Άρα θα έρθει η στιγμή με το φαύλο αυτό κύκλο, να μην μπορούμε να συντάξουμε και εγκρίνουμε προϋπολογισμό έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Καλώ τον Περιφερειάρχη κύριο Μπακογιάννη και όλους τους συναδέρφους μου, να τελειώνουμε με τις ατέρμονες συζητήσεις βλέποντας ανθρωποκεντρικά και μόνο το ζήτημα, ξεχνώντας τη λέξη «κέρδος» στο θέμα των απορριμμάτων.

 

Με τιμή

 Ο Δήμαρχος Στυλίδας

Απόστολος Γκλέτσος

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή Χρ. Σταϊκούρα στο Global Leadership Summit
Επόμενο άρθρο O Μουσικός Όμιλος Στυλίδας θα συμμετάσχει στη βράβευση επιτυχόντων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ