Ειδήσεις

Για πρώτη φορά η συγγραφέας και ζωγράφος Παυλίνα Παμπούδη στη Λαμία


pampoudiΈχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να σας ανακοινώσουμε, ότι η ΠΑΥΛΙΝΑ ΠΑΜΠΟΥΔΗ, διακεκριμένη συγγραφέας και ιδιώνυμη ζωγράφος, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, θα βρίσκεται κοντά μας από 30 Νοεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας “ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ” ,  παρουσιάζοντας την εικαστική δουλειά της “ΜΙΚΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ” καλεσμένη του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων.

Ξεχωριστή η παρουσία  του συνθέτη ΤΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ στα εγκαίνια 30/11/2016, ώρα 19.00.

Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργήσει ΄Εκθεση Βιβλίου με έργα της.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Κική Νικοπούλου

Ο Γ. Γραμματέας Κώστας Τσιαλαφούτας

Βιογραφικό Σημείωμα της Παυλίνας Παμπούδη

pampoudi-1Η Παυλίνα Παμπούδη, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων (της οποίας διετέλεσε Γεν. Γραμματέας επί 5ετία) και ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών (με διετή θητεία στο Διοικ. Συμβούλιο), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, καθώς και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστικά γραφεία και ως editor σε εκδοτικό οίκο.

Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει δεκατέσσερις ποιητικές συλλογές και τρεις συγκεντρωτικές, πέντε βιβλία πεζογραφίας και περισσότερα από σαράντα βιβλία «δήθεν για παιδιά». Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από είκοσι μεταφράσεις της και έργα της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει γράψει πολλά τραγούδια.

Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις  ζωγραφικής, καθώς και πολλές εικονογραφήσεις βιβλίων. 

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και σε συλλογικές εκδόσεις, έχει επιμεληθεί την έκδοση περισσοτέρων από εβδομήντα λογοτεχνικών έργων και τεσσάρων Ημερολογίων της Εταιρείας Συγγραφέων.  Είναι στη συντακτική επιτροπή δύο περιοδικών Γραμμάτων και Τεχνών.

Προηγούμενο άρθρο Διημερίδα για τον Παρνασσό στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων