Δήλωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαμιέων για την Ιαματική Πηγή Καλλιδρόμου


Αναφορικά με δήλωση για την Ιαματική Πηγή Καλλιδρόμου, που έκανε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνεται ότι:

Δεκαέξι χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μικρός χρόνος για να πιστοποιηθεί η Ιαματική πηγή των Λουτρών Υπάτης που έλαβε την πιστοποίηση με το ΦΕΚ 50/Β/2015 της 15ης Ιανουαρίου 2015.

Τέσσερα χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μικρός χρόνος για να πιστοποιηθεί η Ιαματική πηγή των Θερμοπυλών που έλαβε την πιστοποίηση με το ΦΕΚ 1616/Β/2016 της 8ης Ιουνίου 2016.

Αποδείχθηκε, ωστόσο, απολύτως επαρκής ο χρόνος των δεκαέξι ετών για να εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή την Μίσθωση της Ιαματικής Πηγής Καλλιδρόμου αναλαμβάνοντας,την 12η Αυγούστου 2014,τρείς μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές,ο Δήμος Λαμιέων την υποχρέωση να επενδύσει Δύο Εκατομμύρια Τετρακόσιες Χιλιάδες ευρώ, σε διάστημα μιας πενταετίας, με σκοπό να αποκτήσει από τις πηγές έσοδα, από τα οποία ποσοστό 20% των ακαθαρίστων θα δίδονταν ως ενοίκιο στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Με απλά λόγια οι Δημότες, που σήμερα απολαμβάνουν τη λουτροθεραπεία τους ΔΩΡΕΑΝ, με την υλοποίηση της σύμβασης εκμίσθωσης, θα έπρεπε να πληρώνουν εισιτήριο, και μάλιστα σε τιμές πολυάστερου ξενοδοχείου, αφού μέσα σε είκοσι χρόνια έπρεπε να έχει γίνει απόσβεση της επένδυσης και να καταβάλλονται παράλληλα στον ιδιοκτήτη, την ΕΤΑΔ ΑΕ,  τα μισθώματα.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι, όπως έπραξε με τις Ιαματικές Πηγές των Θερμοπυλών και των Λουτρών Υπάτης για τις οποίες μερίμνησε να αναγνωριστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ίδιο θα πράξει και για τηνΙαματική Πηγή Καλλιδρόμου, για την οποία στο παρελθόν έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες λανθασμένος φάκελος αναγνώρισης. Ο Δήμος Λαμιέων, αφού εντόπισε και διόρθωσε τα λάθη που περιέχονταν στο φάκελο αναγνώρισης κάνοντας παράλληλα νέες μετρήσεις,θα καταθέσει άμεσα νέο φάκελο αναγνώρισης του φυσικού πόρου του Καλλιδρόμου. Μέχρι τότε ο Δήμος συνεχίζει να μεριμνά για την καθαριότητα της πισίνας αλλά και της περιοχής, ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν τα λουτρά τους, όπως ακριβώς έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, ο Δήμος Λαμιέων, μέσω της συμμετοχής του στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ) που συστάθηκε πρόσφατα, στοχεύει στην ουσιαστική αξιοποίηση τουσυνόλου των Ιαματικών Πηγών του, προσελκύοντας Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Στυλίδας στην 3η Γιορτή «Κατίκι και Τοπικά Προϊόντα»
Επόμενο άρθρο Αδασμολόγητος καπνός και όπλα στις οικίες 52χρονου και 39χρονου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας