Ειδήσεις

Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα για την αύξηση της τιμής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης


Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Μέχρι χθες, η Κυβέρνηση “πανηγύριζε” για το γεγονός, ότι πέτυχε τον Σεπτέμβριο υπέρβαση των φορολογικών εσόδων. Σήμερα, όμως, αναγκάστηκε να παραδεχθεί και να ανακοινώσει ότι οι συνολικές οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, διαμορφώθηκαν πλέον στα 92,8 δις ευρώ, ποσό εφιαλτικό! Οι συνολικές φορολογικές οφειλές των πολιτών ανέρχονται στα 91,5 δις ευρώ! Μόνο το Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 1,3 δις ευρώ, ενώ οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 400.000, ξεπερνώντας πλέον τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους.
Τι άλλο θέλει η Κυβέρνηση για να καταλάβει ότι η φοροεπιδρομή της, γονατίζει όσους έντιμους φορολογούμενους έμειναν όρθιοι. Το πλεόνασμα που προέρχεται από την συνεχή επιβολή νέων φόρων δεν είναι βιώσιμο.
Οι πολίτες πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους με τρεις τρόπους:
α) Μέσω πιστωτικών καρτών, με τον κίνδυνο κάποιες από αυτές τις οφειλές προς τις τράπεζες να μην μπορέσουν να αποπληρωθούν.
β) Μέσω των αποταμιεύσεων τους. Οι καταθέσεις στις τράπεζες επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 423.000.000 ευρώ το Σεπτέμβριο εν μέσω capital controls. Ένα μεγάλος μέρος αυτών των καταθέσεων εκταμιεύτηκε για να πληρωθούν φορολογικές υποχρεώσεις.
γ) Μέσω συμψηφισμού με τις επιστροφές φόρων.
Είναι φανερό, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με τη λογική και την πραγματικότητα. Τα δημόσια έσοδα που στηρίζονται μόνο σε μια διαρκή και χωρίς λογική φοροεπιδρομή, δεν συνιστούν βιώσιμη πολιτική σε βάθος χρόνου.
Η καταβολή των φόρων που δεν προκύπτει από την παραγωγή πλούτου και την αύξηση των εσόδων των πολιτών, αλλά από πιστωτικές κάρτες και από αποταμιεύσεις, έχει ημερομηνία λήξεως.
Ημερομηνία λήξεως έχουν και οι αντοχές των Ελλήνων πολιτών, της χώρας και της οικονομίας. Και οι αντοχές αυτές έχουν εξαντληθεί με ευθύνη και επιλογή της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή.
Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει ενόψει της χειμερινής περιόδου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμα στον Κωστή» της Ξένια Καλογεροπούλου