Διαλύεται το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας;

Την απόφασή τους να διαλύσουν το Εργατικό Κέντρο της Φθιώτιδας κατέθεσαν με μεγάλη πλειοψηφία οι αντιπρόσωποι των σωματείων σε μία θυελλώδη συνεδρίαση που εξελίχθηκε στις 06/11 στη Λαμία.

Το Εργατικό Κέντρο της Φθιώτιδας κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και των αξιώσεων σε βάρος του από το Δημόσιο, πλέον τώρα βλέπει ως μονόδρομο την τακτική που ακολουθούσαν στο παρελθόν οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες: Να διαλυθεί το συγκεκριμένο σχήμα και να προκύψει καινούργιο στη συνέχεια. Ήδη στο Εργατικό Κέντρο υπάρχουν απαιτήσεις, με δικαστικές αποφάσεις, που φτάνουν κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ. Έως σήμερα έχουν σφραγιστεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα απαραίτητα.

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους γενικής συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, η ΠΑΣΚΕ με τη ΔΑΚΕ που έχουν την πλειοψηφία διαχρονικά του Εργατικού Κέντρου είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην πρόταση για τη διάλυσή του. Αντίθετα η ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΚΚΕ είχε αντιρρήσεις, τονίζοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της ηγεσίας των παραταξιακών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα.

Βάσει τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των αντιπροσώπων που αποφασίστηκε η διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας το βασικό σχέδιο ακολουθεί λογικές που εφαρμόζονταν στο παρελθόν στις ποδοσφαιρικές Α.Ε. Θεωρούν λοιπόν πως με τη διάλυση της συγκεκριμένης υφιστάμενης θεσμικής δομής και με την ίδρυση στη συνέχεια μιας άλλης θα μπορέσει το Εργατικό Κέντρο να σταθεί στα πόδια τους και να απεγκλωβιστεί από τις οικονομικές απαιτήσεις αφού περιμένουν πως θα αλλάξει ονομασία και Α.Φ.Μ. και δεν θα κουβαλά τα προβλήματα τα οποία κυριαρχούν σ’ αυτή τη φάση που το έχουν παραλύσει. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν όμως ενστάσεις καθώς συνδικαλιστικά στελέχη θεωρούν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο ή ακόμη ότι και το ενδεχόμενο να προχωρήσει δεν πρόκειται να απαλλάξει τόσο τα συνδικαλιστικά στελέχη όσο και το Εργατικό Κέντρο από αυτά τα προβλήματα των οφειλών του στο δημόσιο. Στην πολύωρη συνεδρίαση των αντιπροσώπων των σωματείων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές καθώς τα χρήματα είναι υπέρογκα και δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταβληθούν ενώ την ίδια στιγμή ακόμη και στελέχη που πέρασαν από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και είχαν ευθύνη και υπογραφή εκτός από το γεγονός ότι παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, βλέπουν να είναι σε βάρος τους και οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων στα οποία είχαν προσφύγει. Οι σφραγισμένοι λογαριασμοί για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και την επιστροφή των χρημάτων σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα σε στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος τα οποία πλέον αντιμετωπίζουν και θέμα επιβίωσης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*