Ειδήσεις

Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαμίας


Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την Παρασκευή  20 Μαΐου 2016 στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα ανεγειρόμενο περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Νέα Μαγνησία Λαμίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και τησυμμετοχή πολλών Ιερέων της Πόλεως. Επίσης ιδιαίτερη υπήρξε και η παρουσία των παιδιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών, τα οποία παρευρέθησαν ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος Καλωσόρισε τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη της «Μαύρης Ηπείρου» κ. Ιερώνυμο και αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, του ευχήθηκε με εγκάρδιε ευχές να τον ενδυναμώνει ο Κύριος, πάντα με αναστημένη δύναμη, να περιέρχεται τα δάση και τα βουνά της αχανούς Μητροπόλεως του στη Μουάνζα της Τανζανίας, έτσι ώστε να συνεχίζει να φωτίζει τους Αφρικανούς αδελφούς μας με το Φως του Ευαγγελίου του Χριστού και της Ορθοδοξίας. Επίσης τον διαβεβαίωσε πως, ο κλήρος και ο ευλογημένος Λαός της Φθιώτιδος θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης του στο Ιεραποστολικό του έργο διότι η Ιεραποστολή είναι απαραίτητο στοιχείο της πίστεως και της Ορθοδοξίας. Ευχήθηκε δε και στον εργατικό και ακούραστο εφημέριο π. Χρήστο, στο εκκλησιαστικό Συμβούλιο και σε όλους τους ενορίτες Καλή δύναμη για να συνεχίσουν την αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

ESPERINOS 2

ESPERINOS 1

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε δια πολλών τον Ποιμενάρχη μας, τον Ιερό κλήρο και το πιστό Λαό της Μητροπόλεως για το Ιεραποστολικό έργο που επιτελούν στην Ιερά Μητρόπολη του. Μετέφερε τους Αναστάσιμους χαιρετισμούς και την Ευλογία της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, και ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντας Χρόνια Πολλά.

ESPERINOS 4

ESPERINOS

Στο τέλος ο προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Καραγιάννης, ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την παρουσία τους στη πανήγυρη και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Στην Ακολουθία μεταξύ άλλων παρόντες ήσαν και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συνόδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας κ. Αθανάσιο Κλειτσάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: imfth.gr

Φωτό Ι.Μ. Φθιώτιδος και Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις 58 ατόμων για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων