Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Μακρακώμης

Ο Δήμος Μακρακώμης συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 10 Δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος μας.

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου των εξετάσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι : «Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των δήμων και της μεγάλης συμμετοχής γυναικών συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος και η υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου εξετάσεων. Στόχος μας είναι, σε μια εποχή που η ύφεση έχει οδηγήσει στην παρακμή, να δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα, εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Μακρακώμης και θα βρίσκεται στο Αγροτικό Ιατρείο στη Σπερχειάδα στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2016. Στο Αγροτικό Ιατρείο θα υποβάλλονται και σε Τεστ ΠΑΠ οι ενδιαφερόμενες.

Τηλέφωνα για ραντεβού στις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι: Σπερχειάδας 22363-50216, Μακρακώμης 22363-50114, Αγίου Γεωργίου 22363-50308 & Τυμφρηστού 22363-50400, καθώς επίσης και στην Γραμματεία Δημάρχου 22363-50200.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Ώρες επικοινωνίας από 09.00 έως και 14.00.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

– Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
– Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
– Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
– Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*