Εγκαίνια για τη «Μικρή Μυθολογία» της Παυλίνας Παμπούδη

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» φιλοξενεί την Έκθεση Ζωγραφικής της Παυλίνας Παμπούδη, με τίτλο «ΜΙΚΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ», από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα της  Αρχαίας Αγοράς  της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, Αινιάνων 6, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Την εκδήλωση θα διανθίσει με τραγούδια σε στίχους της ο συνθέτης, Τάσος Ιωαννίδης.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας στο τηλέφωνο 22310-46887.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Κυριακής  9:00-13:00 και 18:00-21:00. 

 

Βιογραφικό Σημείωμα της Παυλίνας Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων (της οποίας διετέλεσε Γεν. Γραμματέας επί 5ετία) και ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών (με διετή θητεία στο Διοικ. Συμβούλιο), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, καθώς και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστικά γραφεία και ως editor σε εκδοτικό οίκο.

Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει δεκατέσσερις ποιητικές συλλογές και τρεις συγκεντρωτικές, πέντε βιβλία πεζογραφίας και περισσότερα από σαράντα βιβλία «δήθεν για παιδιά». Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από είκοσι μεταφράσεις της και έργα της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει γράψει πολλά τραγούδια.

Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις  ζωγραφικής, καθώς και πολλές εικονογραφήσεις βιβλίων. 

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και σε συλλογικές εκδόσεις, έχει επιμεληθεί την έκδοση περισσοτέρων από εβδομήντα λογοτεχνικών έργων και τεσσάρων Ημερολογίων της Εταιρείας Συγγραφέων.  Είναι στη συντακτική επιτροπή δύο περιοδικών Γραμμάτων και Τεχνών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*