Εκδήλωση με θέμα «Όχι στη βία, ναι στη μουσική»

Το 1975 στην Βενεζουέλα, ο μουσικοπαιδαγωγός José Antonio Abreu, δημιούργησε το μουσικό εκπαιδευτικό-κοινωνικό πρόγραμμα “ElSistema”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίστηκε πάνω στην δημιουργία μουσικών συνόλων για παιδιά, με στόχο την παροχή ποιοτικών διεξόδων έκφρασής τους μέσω της μουσικής και την αποτροπή τους από την βία και την παραβατικότητα που μάστιζε τότε την κοινωνίαΗ αποτελεσματικότητά του υπήρξε άμεση μιας και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εκτονώθηκαν, εκφράστηκαν, δημιούργησαν τέχνη και μετέβησαν από το περιθώριο στον πολιτισμό.  Σύντομα το πρόγραμμα μεταδόθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου και μέχρι σήμερα περί τα 700.000 παιδιά ευεργετούνται από τα οφέλη του.

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αναζητώντας τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, δημιούργησε το μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα: «Χτυπούμε τα boomwhackers μας, ΟΧΙ τους συμμαθητές μας». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε για μαθητές ηλικίας 12- 17 ετών, ως μια διέξοδος μετατροπής της αστείρευτης ενέργειας τους σε Τέχνη και όχι σε βία. Υπεύθυνες καθηγήτριες του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μουσικοπαιδαγωγοί: Σταυρούλα Μπότη και ΜάιραΠαπαποστόλου.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ., στην συναυλία που συνδιοργανώνει ο ΔήμοςΛαμιέων με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και έχει τίτλο «Όχι στη βία… Ναι στη μουσική».

130 παιδιά επί σκηνής, προτείνουν τρόπους και μεταφέρουν υγιή μηνύματα για την προσέγγιση-αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, μέσω της μουσικής και του θεάτρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*