Εκδήλωση στις Θερμοπύλες από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Κοινή εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων θα πραγματοποιήσουν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βόλου – Πηλίου την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί με δράσεις για τα παιδιά, μοίρασμα ειδών ανάγκης και συλλογική κουζίνα.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: «Θα ζήσουμε μαζί με τους Πρόσφυγες»

 

 «Μερικές φορές ξυπνάει τα βράδια και δεν ξέρει αν είναι εδώ ή εκεί. Αν είναι ακόμα στον πόλεμο ή ξέφυγε. Μερικές φορές ακούει το επιβατικό αεροπλάνο να περνάει απο πάνω μας και σκύβει από συνήθεια. Στην αρχή το πάθαινε και με τα σκουπιδιάρικα στο δρόμο. Όταν μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι σου παίρνει κάποιες μέρες να συνηθίσεις τους ήχους του καινούριου σπιτιού. Μερικές φορές μπερδεύεις το πλυντήριο με ελικόπτερο. Αν έρχεσαι από τον πόλεμο στην ειρήνη (ας την πούμε έτσι) μπερδεύεις το απορριμματοφόρο με μαχητικά αεροσκάφη που ρίχνουν βόμβες φωσφόρου. Μερικές φορές ξυπνάει τη νύχτα και κοιτάει τα παιδιά του. Είναι όλοι εκεί, είναι όλοι καλά. Του παίρνει κάποια ώρα να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Μακριά από τον πόλεμο.»

(Μαρτυρίες απο Σύρο Πρόσφυγα)

 

Θα ζήσουμε μαζί, θα κλείσει η φωνή μας μέχρι να το φωνάζουμε απέναντι σε όλους αυτούς που εναντιώνονται σε ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο και τον διηγούνται. Απέναντι σε κυβερνήσεις που κλείνουν τα σύνορα, και τοπικές αρχές που βαυκαλίζονται για τις καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη στο κέντρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών.

Σαν Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης βρισκόμαστε εκεί και διαπιστώνουμε τις ελλείψεις που έχει ο χώρος και τις επισημαίνουμε καθημερινά. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, και δεν είμαστε μόνοι. Μαζί με τους Αλληλέγγυους απο το Βόλο αποφασίσαμε την Κυριακή να κάνουμε μια γιορτή Αλληλεγγύης και να είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες δείχνοντας ότι δεν είναι μόνοι τους.

Καλούμε όσους,-ες θέλουν να συμβάλλουν με  οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας αυτή, βελτιώνοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας! Ο καθένας μπορεί να προσφέρει ξηρά τροφή (ζυμαρικά, όσπρια), γάλα, αλάτι, που μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες για την συνεισφορά του σε αυτή τη γιορτή αλληλεγγύης!

Ραντεβού την Κυριακή στις 11 το πρωί στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών με δράσεις για τα παιδιά, μοίρασμα ειδών ανάγκης, και συλλογική κουζίνα!

Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω

(σύνθημα σε τοίχο στη Συρία)

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βόλου – Πηλίου: «Είμαστε μαζί με τους Πρόσφυγες»

Την Κυριακή 9 του Οκτώβρη, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Bόλου-Πηλίου, δρομολογεί την 2η αποστολή στο camp προσφύγων και μεταναστών στις Θερμοπύλες!

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 23 Μαΐου, μετά από  απόφαση να στηρίξουμε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους για να γλυτώσουν από το σκηνικό που έστησε η παγκόσμια ιμπεριαλιστική ελίτ. Στα πλαίσια του 10ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ που έγινε στην πόλη μας, ομάδα νέων παιδιών βρέθηκαν κοντά μας για να μας  παρουσιάσουν χορούς από την πατρίδα τους συσφίγγοντας τους δεσμούς μας!

Τώρα ήρθε η δική μας σειρά για την δεύτερη επίσκεψη στο κέντρο των ξεριζωμένων στις Θερμοπύλες, απλώνοντας το χέρι μας, χτίζοντας έτσι σχέσεις και δομές και έχοντας πάντα σαν όραμα, κοινωνίες ισότητας και ελευθερίας χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Πιστοί στα πολιτικά αιτήματα που από κοινού διατυπώσαμε κατά την πρώτη επίσκεψη μας στις Θερμοπύλες τον Μάιο 2016 όπως:

  • Να σταματήσει ο πόλεμος
  • Παγκόσμια Ειρήνη – Ανοιχτά σύνορα
  • Ανοιχτές αυτό-οργανωμένες δομές φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό – Πολιτικό άσυλο & ελεύθερη διαμονή για όσο καιρό χρειαστεί
  • Τα χρήματα για τους πρόσφυγες να καταλήγουν στους πρόσφυγες και όχι στις ΜΚΟ και στη FRONTEX.
  • Πυκνώνουμε τις δράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες!
  • Ο ουμανισμός είναι το κυρίαρχο πρόταγμα μας, με προοπτική την κοινωνική χειραφέτηση, την αυτό-οργάνωση, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Καλούμε όσους,-ες θέλουν να συμβάλλουν με  οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας αυτή, βελτιώνοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας! Ραντεβού την Κυριακή στις 11 το πρωί στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών με δράσεις για τα παιδιά, μοίρασμα ειδών ανάγκης, και συλλογική κουζίνα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*