Εκδηλώσεις Μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης

YPATIΟ Δήμος Λαμιέων, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Ιουνίου 2016.

Πρόγραμμα Εορτασμού

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

18.15 : Ετήσιο Τρισάγιο και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων των εκτελεσθέντων Υπαταίων στο Γοργοπόταμο. (Σύνδεσμος Υπαταίων και Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων»).

20.30 : «Φωτίζοντας τον Μύθο – Απόστολος Σάντας: ένας σεμνός αγωνιστής»: Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατό του. Ομιλίες από την κ. Αλεξάνδρα Σάντα (κόρη Λάκη Σάντα) και την κ. Βασιλική Λάζου, ιστορικό. Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Μάρκος Χαρίτος, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).  Αμφιθέατρο ΚακογιάννειουΑστεροσχολείου Υπάτης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

07.00 :  Θεία Λειτουργία  στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης,

10.45 : Πέρας αφίξεως επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Υπάτης,

11.00 : Μνημόσυνο πεσόντων στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης,

11.15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο,

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Δήμαρχος Λαμιέωνκ. ΝικόλαοςΣταυρογιάννης θα απευθύνει χαιρετισμό και η κ. Χριστίνα Ι. Σταμούλη, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία της ημέρας.

Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο Νεκρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που θα σημάνει και τη λήξη των εορταστικώνεκδηλώσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαμιέων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*