Εορτάστηκε ο Άγιος Αρτέμιος, προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λαμία

Τον προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο ετίμησε η Ελληνική Αστυνομία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Στην πόλη της Λαμίας τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδος Ταξιάρχου Μιχαήλ Πάππου, του Διοικητού της Τροχαίας Λαμίας κ. Ανδρέα Κυρίτση και άλλων αστυνομικών διοικητών της Φθιώτιδος και αποστράτων Αστυνομικών, του Περιφερειακού Διοικητού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχου Νικολάου  Παναγιωτόπουλου,  του Διοικητού του  ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Ελευθερίου Παπαδόπουλου, του Λιμενάρχου Στυλίδος Ι. Κοντοστέργιου, του  Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας κας Αρετής Δελόγλου, της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Αποστολίας Ακριβούση  και άλλων εκπροσώπων φορέων της Φθιώτιδος.

Πρo της απολύσεως της Δοξολογίας ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τζουβάλα.

Μετά την Δοξολογία ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Λαμίας.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας».

Η σημερινή διπλή αυτή εορτή που απορρέει από την ημερολογιακή ταύτιση της ημέρας μνήμης του Αγίου Αρτεμίου με την «Ημέρα της Αστυνομίας» δεν είναι τυχαία, αλλά αναδεικνύει τη στενή συμβολική σχέση μεταξύ της στάσης ζωής, του έργου και του θανάτου του Προστάτη Αγίου του Σώματος και του καθημερινού αγώνα, της προσφοράς και του χρέους του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία, τον άνθρωπο.

Η κοινωνία μας δικαιούται μία Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, η οποία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, έχοντας ως ύψιστη αποστολή της να παγιωθεί στην αντίληψη των πολιτών ως ο πλέον βασικός παράγοντας εξασφάλισης της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής, σεβόμενη πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.

Η αποστολή αυτή βέβαια, απαιτεί καθημερινή προσπάθεια και μόχθο, απαιτεί μεγάλες θυσίες και γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να λησμονούμε όλους εκείνους τους συναδέλφους μας που δεν είναι πια μαζί μας, που θυσίασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, πιστοί στην συνταγματική επιταγή και στον όρκο τους, για να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε, ως Ελληνική Αστυνομία, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, με συνέπεια και αυταπάρνηση, για την διασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας.

Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο και την αποστολή μας, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα των πολιτών και στους δημοκρατικούς θεσμούς, με φάρο και οδηγό μας το έργο και την στάση ζωής του Προστάτη Αγίου του Σώματος, του Αγίου Αρτεμίου».

artemios-5

artemios-6

artemios-1

artemios-2

artemios-3

artemios-4

Πηγή: imfth.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*