Εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων στη Στυλίδα

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στις 30 Ιουνίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται στη θέση Βασιλικά στην Παραλία Στυλίδος, Χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Το Ιερό παρεκκλήσιο ανηγέρθη το έτος 1920 και   είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Μπαρούτη.

LEITOYRGIA 2

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος και υπεύθυνος του εκκλησιαστικού Γηροκομείου Αρχιμ πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της οικογένειας Μπαρούτη και όλων των παρισταμένων.

Στο κήρυγμά του  ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο  πολυώδυνο έργο των Αγίων Αποστόλων, τη διάδοση του Ευαγγελίου για τον Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού του ζώντος . Ευχήθηκε δε οι Άγιοι Απόστολοι να πρεσβεύουν στον Κύριο και να χαρίζουν δύναμη σε  όλους και παρότρυνε τους πιστούς να μιμούνται την πίστη, την  υπομονή των Αγίων και το ιεραποστολικό τους έργο.

LEITOYRGIA

Μετά τον εορτασμό ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Γηροκομείο «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως όπου προσφέρθηκε κέρασμα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τροφίμους και το προσωπικό.

Πηγή: imfth.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*