Ειδήσεις

Επίσκεψη του Χ. Σταϊκούρα σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Φθιώτιδας


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Επιτροπής, της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, επισκέφθηκε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Φθιώτιδας και ειδικότερα:

1. Το Γηροκομείο Στυλίδας.
2. Το Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας.
3. Το Οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας, «ΕΠΑΨΥ».
4. Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα των ιδίων των δομών, όσο και γενικότερα θέματα κοινωνικής μέριμνας και πολιτικής.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», που εξελίσσεται σε όλη την Επικράτεια, υπό την αιγίδα του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες δράσεις, αμέσως μετά το πέρας των επισκέψεων, ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει τη σταθερή και διαχρονική πεποίθηση ότι η πολιτική θα πρέπει να συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη, με έμφαση – ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης – στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Για το λόγο αυτό, μέσα από τη συγκεκριμένη – σε πανελλήνια έκταση – δράση, στοχεύει στην ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ηθική συμπαράσταση και στην έκφραση ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά τους, στην ανάπτυξη συνεργασίας και στην ενίσχυση των κοινωφελών τους δράσεων, με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε γέφυρα επικοινωνίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων».

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αταλάντης για Υποθηκοφυλάκειο – Κτηματολογικό Γραφείο
Επόμενο άρθρο Για ΑΣΑ και ανακύκλωση θα συζητήσει η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας