Ειδήσεις

Επίσκεψη των μελών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στο Μουσείο Θηβών


Με ιδιαίτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30-6-2015 επίσκεψη και ξενάγηση των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στους χώρους του οποίου φιλοξενούνται μοναδικά εκθέματα, που καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από την παλαιολιθική περίοδο έως και την οθωμανική κυριαρχία.

 Μηχανικοί από τη Στερεά Ελλάδα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, καθώς και από τη σπανιότητα και μοναδικότητα των συλλογών που περιλαμβάνει.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΣ κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην υλοποίηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, που αποτελεί πλέον το θεματοφύλακα της ιστορίας και του πολιτισμού της Βοιωτίας. Ευχόμαστε η έναρξη της λειτουργίας του σε συνδυασμό με την πληθώρα μνημείων υψηλού πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή να σημάνει μία νέα εποχή για την πόλη της Θήβας αλλά και για ολόκληρη τη Βοιωτία.»

TEE 2

TEE 3

TEE 1

TEE

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Δημάρχου Στυλίδας σε όσους συνέβαλαν στην αναζήτηση ηλικιωμένου
Επόμενο άρθρο Νέοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Λοκρών