Επαναπατρισμός λειψάνων ήρωα καταδρομέα Χρήστου Λιγδή

Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου στην Αταλάντη ,  η τελετή επαναπατρισμού και ο ενταφιασμός των λειψάνων του συμπολίτη μας Χρήστου Λιγδή , ηρωικά πεσόντα στην Κύπρο το 1974.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση , πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων , ενώ ακολούθησε πομπή προς το κοιμητήριο όπου ενταφιαστήκαν τα λείψανα με τιμές ήρωα.

«Η μοίρα διάλεξε εμένα σήμερα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της πόλης αυτής και του συνόλου του Δήμου Λοκρών  , προς την οικογένεια και τους συγγενείς του ηρωικού στρατιώτη που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα , για την ελευθερία.» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος κατά την ομιλία του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν συγγενείς του ήρωα , ενώ ο αδελφός του   κ. Δημήτριος Λιγδής  , ευχαρίστησε τις αρχές της Κύπρου για την αναγνώριση και την παράδοση των λειψάνων , καθώς και τον Δήμο Λοκρών και το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση εκτός του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λιόλιου και σύσσωμου του Δ.Σ του Δήμου Λοκρών , παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Μιχελής ,  και κ. Ιωαννης Σαρακιώτης , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  κ. Κώστας Μπακογιάννης , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος ,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κ.  Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος , ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Θέμης Χειμάρας , ο εκπρόσωπος του Γ.Ε.Σ Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος Παπαδόπουλος , ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός Δ/ντης Στερεάς Ελλάδας  , Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος , ο Αστυνομικός Δ/ντης Φθιώτιδας , Ταξίαρχος κ. Μιχάλης Πάππος , συγγενείς του ήρωα , εκπρόσωποι συλλόγων καταδρομέων ,  και πλήθος συμπολιτών μας.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ 10/10/2016

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*