Ειδήσεις

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς το Υπ. Εργασίας για την συμμετοχή συνδικ. οργανώσεων ΜΜΕ στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κύριος Αλέξανδρος Διαμαντάρας στο Υπουργείο Εργασίας για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την επιθυμία να συμπεριληφθούν σε αυτά εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οι επαγγελματικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμη κα Διοικήτρια,

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας μεταφέρουμε την επιθυμία μας όπως στα νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που θα καταρτισθούν από το Υπουργείο σας, εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριληφθούν και οι επαγγελματικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Ομοσπονδίες, Σωματεία, κλπ.).

Προς ενίσχυση του αιτήματος μας αυτού, σας γνωρίζουμε ότι για την ομαλή λειτουργία των γραφείων των ανωτέρω Οργανώσεων απαιτείται προσωπικό που όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να απασχολήσουν.

Οι υπάλληλοι των γραφείων των Οργανώσεων αυτών στα πλαίσια της γραμματειακής υποστήριξης που προσφέρουν επιλαμβάνονται σοβαρών θεμάτων και χειρίζονται πλήθος θεμάτων με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν πλήρη επιμόρφωση σε θέματα της αγοράς, οικονομικά κλπ., γνώσεις δηλαδή που μετά την θητεία τους στα ανωτέρω γραφεία, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αναζητήσουν εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που έχουν ανάγκη για υπαλλήλους με επιμόρφωση στα θέματα που τις απασχολούν.

Θεωρώντας  το αίτημά μας δίκαιο, λογικό, με κοινωνικό πρόσημο που θα βοηθήσει τα μέγιστα τις ανωτέρω επαγγελματικές Οργανώσεις, παρακαλούμε όπως το εξετάσετε άμεσα έτσι ώστε να έχουμε την θετική σας απάντηση._

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Αδασμολόγητος καπνός, κάνναβη και άλλα αδικήματα οδήγησαν σε 21 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο E65: Το 2017 ξεκινά το έργο Λαμία - Ξυνιάδα