Ειδήσεις

Επιστολή του Πρόεδρου του ΕΒΕ στο Υπ. Εργασίας για την ένταξη των Επιμελητηρίων στην Κοινωφελή Εργασία


Επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας προς το Υπουργείο Εργασίας για την ένταξη των Επιμελητηρίων της χώρας στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με αφορμή τα διαλαμβανόμενα στο με αρ. πρωτ. 6.9648/5.8351/8-7-2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων σε απάντηση αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για την ένταξη των Επιμελητηρίων της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο το αίτημα μας θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο σχεδιασμό, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι ακριβώς επειδή στόχος της Πολιτείας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η επανασύνδεση των ανέργων στην αγορά εργασίας και η προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο θα έπρεπε, λαμβάνοντας υπόψη την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Επιμελητηρίων για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων μελών μας αλλά και την στήριξη της τοπικής οικονομίας, να επιλεγούν προς ένταξη και τα Επιμελητήρια των 51 Δήμων της χώρας που αρχικά εντάσσονται στην πιλοτική Δράση των «Θυλάκων ανεργίας» μιας και η έδρα τους είναι σε περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και με την απασχόληση μεγαλύτερου αριθμού ανέργων θα επιτυγχάνονταν βελτίωση της καθημερινής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την απάντηση της Υπηρεσίας σας αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την επιλογή των συμμετεχόντων Φορέων και ωφελουμένων στο Πρόγραμμα.

Κλείνοντας παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί άμεσα το πλήρως δικαιολογημένο αίτημα της ΚΕΕ για την ένταξη των Επιμελητηρίων της χώρας στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

 

Πηγή: Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στο έργο του κόμβου της Ξηριώτισσας
Επόμενο άρθρο Πανηγύρισε το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού στη Λαμία