Ειδήσεις

Ερώτηση Γ. Κοτρωνικά στον Υπουργό Περιβάλλοντος για παράταση του Εξοικονομώ-Αυτονομώ


Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη έθεσε το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας υποβολής φακέλων για το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

   Παρατίθεται το κείμενο της Ερώτησης  :

«      Κύριε Υπουργέ,

 

        Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι, λόγω και της επιστημονικής-επαγγελματικής ιδιότητας μου, τις αντιδράσεις και τα παράπονα από τους Μηχανικούς της Φθιώτιδας, αλλά και του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, οι οποίοι ζητούν παράταση της προθεσμίας της 16ης Δεκεμβρίου 2020 για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»  .

     Τα επιχειρήματά τους απλά και απόλυτα λογικά, αφού οι μηχανικοί για να υποβάλλουν τον φάκελο προς ένταξη κάποιου πολίτη στο πρόγραμμα :

  • πρέπει να πάρουν αντίγραφα οικοδομικών αδειών και θεωρημένων σχεδίων από μια Πολεοδομία που είναι αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό
  • πρέπει να επισκεφθούν και να κάνουν αποτύπωση σε σπίτια πελατών με κίνδυνο να νοσήσουν και να μεταφέρουν στον ιό στην οικογένεια τους και τα κοντινά τους πρόσωπα
  • υποχρεούνται να έχουν αυξημένη κινητικότητα μέσα στην πόλη σε περίοδο καραντίνας και
  • δε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κλειστά μαγαζιά, π.χ. για φωτοαντίγραφα ή υποστηρικτικό υλικό.

 

       Κύριε Υπουργέ,

 

       Θεωρώ ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φακέλου για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ» είναι μονόδρομος και απαραίτητη κίνηση για τη διευκόλυνση και των πολιτών και των μηχανικών που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

       Θεωρώ απαραίτητο να δείξουμε ότι, ως Κυβέρνηση αφουγκραζόμαστε την πραγματική οικονομία και τα δίκαια αιτήματα και βρισκόμαστε στο πλευρό του κλάδου των Μηχανικών, ο οποίος αυτά τα χρόνια ήταν ένας από τους βαριά πληγέντες στη χώρα μας.

 

      Κύριε Υπουργέ,

      Ερωτώ εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να χορηγηθεί παράταση πέραν του Δεκεμβρίου και μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας για τους υπόχρεους υποβολής φακέλων για ένταξη στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»    

Προηγούμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Στις 26 Νοεμβρίου όλοι απεργούμε
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώνεται η «1η Greek-Nordic Digital Trade Week» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας