Ειδήσεις

Ερώτηση του Χρ. Σταϊκούρα στη Βουλή για τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για ακόμη μία φορά σήμερα, σχετικά με τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Και αυτό γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση (αριθ. πρωτ. 299/12.10.2016), ενώ από χθες, με Δελτίο Τύπου του Διοικητή, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες, δυσάρεστες καταστάσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Υγείας

 

Αθήνα, 1η Νοεμβρίου 2016

 

Θέμα: Πρόσθετα Προβλήματα στη Λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Με την παρούσα Ερώτηση επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, διότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά διογκώνονται και προστίθενται και καινούργια.

Έτσι, το πρόβλημα του προσωπικού, με τη σημαντική συρρίκνωση κυρίως του αριθμού των ειδικευόμενων ιατρών τα τελευταία δύο χρόνια, έρχεται, αυτή τη φορά, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, να «χτυπήσει» τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής.

Κλινική η οποία, όπως είχα αναφέρει και στην Ερώτηση προς το Υπουργείο με αριθ. πρωτ. 299/12.10.2016, «λειτουργούσε σε φθίνουσα δυναμικότητα ως προς τις υπάρχουσες αίθουσες και τείνει – πλέον – να εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά, μετατρέποντας – ουσιαστικά – το Νοσοκομείο σε «διαμετακομιστικό κέντρο».

Και σε διάστημα 20 ημερών από την κατάθεση αυτής της Ερώτησης, και ενώ ουδείς έχει μέχρι σήμερα απαντήσει επί αυτής, τα γεγονότα δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με Δελτίο Τύπου της 31ης Οκτωβρίου 2016, «ενημερώνει ότι τα χρόνια περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης δεν δύνανται να αντιμετωπίζονται στο Γ.Ν. Λαμίας, από σήμερα μέχρι νεωτέρας». Και συμπληρώνει: «Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».

Κατόπιν αυτών των πρωτόγνωρων καταστάσεων, επανέρχομαι στο μείζον ζήτημα.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Περοιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στο Νοσοκομείο Λαμίας
Επόμενο άρθρο Προβολή της ταινίας «Η απόφαση» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας