Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για την οδική ασφάλεια στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Στυλίδας

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Στυλίδας και Στυλίδας – Καραβομύλου παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με το παρελθόν, κυρίως, εξαιτίας της προσπάθειας των οδηγών, να αποφύγουν σταθμούς διοδίων, εγείροντας σοβαρές επιφυλάξεις για την επάρκεια της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Σχετικά με το πρόβλημα, έχουν διατυπωθεί έντονες ανησυχίες των κατοίκων, ενώ το ζήτημα έχει αναδειχθεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Στυλίδας, η οποία το αποδίδει στη μη λειτουργικότητα πλέον της αρχικής μελέτης σχεδιασμού στα νέα δεδομένα.

Ειδικότερα, τίθεται προς αξιολόγηση, η πλημμελής σήμανση και η απουσία φωτεινής σηματοδότησης, σε συνδυασμό με τη μη επαρκή αστυνόμευση για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για το θέμα της αστυνόμευσης επισημαίνεται ότι, επί των ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2014, η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, ενισχύθηκε με τον αριθμό των 120 αστυνομικών, το μεγαλύτερο αριθμό σε όλη την Επικράτεια.

Ωστόσο, θλιβερό πραγματικό δεδομένο αποτελεί, η πρόκληση συνεχών και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή, με πιο πρόσφατο το μόλις προχθεσινό περιστατικό, όπου θρηνήσαμε την απώλεια ζωής ενός συνανθρώπου μας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

οι κ.κ. Υπουργοί:

 1ον.  Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να αξιολογήσει άμεσα, την ασφάλεια τόσο του συγκεκριμένου οδικού κόμβου που έγινε το δυστύχημα, όσο και συνολικά του οδικού δικτύου στην περιοχή, πριν θρηνήσουμε νέα θύματα;

2ον.  Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να αυξηθεί επαρκώς και αποτελεσματικά η αστυνόμευση στο εν λόγω οδικό δίκτυο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*