Ειδήσεις

Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα στη Βουλή σχετικά με την Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στη Φθιώτιδα


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 5106/16-4-2018 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Φθιώτιδα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Εσωτερικών

 

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

 

Θέμα: Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

Είναι γεγονός πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας αντιμετωπίζει αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες (λειτουργία έδρας Εφετείου στη Λαμία, λειτουργία καταστήματος κράτησης στο Δομοκό, αστυνόμευση εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και προσεχώς του νέου οδικού άξονα Ε-65, συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΠΑΣ Λαμία» στη Superleague κλπ.).

Παρόλα αυτά, οι οργανικές θέσεις της Φθιώτιδας, της έδρας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, μειώθηκαν το 2017, σε αντίθεση με το 2014, όταν και είχαν αυξηθεί σημαντικά.

Επισημαίνω πως μετά και την πρόσφατη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας είναι η μοναδική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας που δεν διαθέτει Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας επιλαμβάνεται σε όλα τα σοβαρά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, με αριθμό προσωπικού επιπέδου Τμήματος και όχι αριθμό προσωπικού που αντιστοιχεί σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Σε συνάντηση βουλευτών και εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, το Μάιο του 2017, όταν ετέθησαν αυτά τα ζητήματα, υπήρξε η πολιτική δέσμευση για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και κατ’ επέκταση για τη μερική αύξηση των οργανικών θέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός

 1ον. Ισχύει η δέσμευση του Υπουργείου για Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας;

2ον. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης της εν λόγω υπηρεσίας;

  

Ο Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Ετήσια άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας
Επόμενο άρθρο Η φωτογραφική έκθεση «Δε Λησμονώ...Μια εικόνα χίλιες λέξεις» έρχεται στη Λαμία