Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Λαμιέων

kinitikotitaO Δήμος Λαμιέων συμμετάσχει και φέτος, για έβδομη χρονιά, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με μια σειρά εκδηλώσεων συνεργαζόμενος με Δομές του Δήμου, συλλόγους και φορείς της τοπικής κοινωνίας. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των πλούσιων δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Λαμιέων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε με το 10ο επετειακό Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» και τον αγώνα του «Λαγοπόδαρου» για τους μικρούς αθλητές που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λαμιέων και το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα.

Η αυλαία για τον 10ο επετειακό Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής», ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους μαραθωνίους βουνού της χώρας μας, άνοιξε το απόγευμα τουΣαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, με τον παιδικό αγώνα «Λαγοπόδαρος» και τα παιδιά που έτρεξαν μια απόσταση 1000 μέτρων, στο καταπράσινο πάρκο των Λουτρών Υπάτης, δίπλα στην Ιαματική Πηγή.Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα πήραν μέρος τόσο στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής», όσο και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, στον αγώνα «Ελλέβορος»16,2 χιλιομέτρων και στον αγώνα «Φαρμακίδες»6,2 χιλιομέτρων.

«Έχω το όνειρό μου …το ποδήλατο μου» είναι ο τίτλος του διαθεματικού προγράμματος που υλοποιούν, στα πλαίσια της εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας,τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαμιέων από τη Δευτέρα 19 έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ένα ποδήλατο με ανακυκλώσιμα υλικά, μια αφίσα για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ένα παραμύθι με τίτλο «Πηγαίνω με τα πόδια και το ποδήλατο στο σχολείο μου»με δραματοποίηση και εικονόλεξο με τα μέσα μεταφοράς.

Η  εθελοντική οργάνωση Wheeling2help σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, την μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού στην πόλη μας το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 – 21:00 στην πλατεία Πάρκου. Αθλοπαιδιές, βιωματικές δράσεις, δημιουργική απασχόληση παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, μουσικά δρώμενα, σας περιμένουν στο κέντρο της Λαμίας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην αναπηρία.

«Μπορείς και χωρίς αυτοκίνητο» είναι το μήνυμα που ζωγράφισαν τα παιδιά των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων σε μπλουζάκια την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

«Γνωρίζοντας την πόλη μου» είναι ο τίτλος της Πράσινης Πολιτιστικής διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου με την περιήγηση να ολοκληρώνεται με δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο.

Φυλλάδια με το μήνυμα της εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας θα μοιράζουν τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαμιέων έξω από τα σχολεία τους την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών ώστε να μειώνουν την ταχύτητα κυκλοφορίας τους.

Στα πλαίσια της εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας έχουν προγραμματιστεί παράλληλες δράσεις με επισκέψεις παιδιών Δημοτικών Σχολείων στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής και με επίσκεψη στο Αστεροσχολείο- Αστεροσκοπείο για βραδινή ξενάγηση ενώ το σχετικό ενημερωτικό βίντεο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*