Ειδήσεις

Θα τολμήσει η πολιτεία να παραχωρήσει την λειτουργία της ΠΕΛ στον τοπικό αυτοδιοικητικό και επιμελητηριακό θεσμό;


Το Επιμελητήριο στο προχθεσινό Διοικητικό του Συμβούλιο ζήτησε να υπάρξει  συνεννόηση για μια τελική ουσιαστική πρόταση λειτουργίας της ΠΕΛ από τους  τοπικούς φορείς και θέσαμε από την πρώτη στιγμή την σειρά προτεραιότητας κινήσεων:

  • Άμεση φύλαξη του χώρου
  • Μεσοπρόθεσμα να διοργανωθεί η 51η Εκθεσιακή περίοδος  και η το Rally Acropolis
  • Παράλληλα να εκπονηθεί σχέδιο ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ  και ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ  του νέου φορέα με επικεφαλής την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας. Με απώτερο σκοπό να πείσουμε το Υπουργείο για την τελική παραχώρηση στον νέο φορέα από τοπικούς φορείς.

Η επιβίωση και ανάδειξη του χώρου της ΠΕΛ πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μόνο αν λειτουργήσει σαν ένας  ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  δίνοντας ζωή 365 μέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Αναμένουμε ΑΚΟΜΑ από το Υπουργείο:

  • το διορισμό νέας διοίκησης ( έστω και ειδικού σκοπού ) για να μπορέσει να υπάρχει νόμιμη λειτουργία του όλου εγχειρήματος.
  • τη διεκπεραίωση του διοικητικού και οικονομικού έλεγχου.
  • την προκήρυξη  οργανικής θέσης  Διοικητικού Υπαλλήλου  στην ΠΕΛ  για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία της.

Στην ευρεία σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, για το παρόν και το μέλλον της ΠΕΛ, με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος την χαρακτήρισε «κοιμώμενο γίγαντα», συμμετείχαμε  και στηρίξαμε τις παραπάνω θέσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, οι Δήμαρχοι Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, εκπρόσωποι Δήμων της Φθιώτιδας, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί σύμβουλοι, τα Επιμελητήρια, οι Επαγγελματοβιοτέχνες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς  Δημ. Σαμαράς  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Φθιώτιδας  Λευτ. Μπράζας & ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιαν. Βλαχογιάννης.

Προηγούμενο άρθρο Χοροεσπερίδα των Νηρηίδων Φθίας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτό κάλεσα του Δήμου Στυλίδα για το Let’s Do it Greece