Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Άμεσες λύσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλιώς να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους


Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας πιστός και συνεπής στο θεσμικό του ρόλο, δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για την κατάσταση και τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου μας.

Δυστυχώς 3 εβδομάδας σχεδόν μετά από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κος Σταυρογιάννης στην οποία συμμετείχαν οι τοπικοί φορείς (και ο ΙΣΦ), παρουσία του Διοικητού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κου Αντωνίου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, στην οποία ο κος Αντωνίου δεσμεύτηκε για άμεσες και βιώσιμες λύσεις στο Νοσοκομείο μας, το οποίο κατά ομολογία του ιδίου αποτελεί πυλώνα της 5ης Υ.ΠΕ., ΟΥΔΕΜΙΑ λύση δόθηκε και τα προβλήματα παραμένουν και επιδεινώνονται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ενημερώθηκε στις 18-11-201016 πως και ο τελευταίος Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου ο κος Σαρακατσάνος (Επικουρικός Ιατρός Αναισθησιολογίας) τελεί υπό παραίτηση, και γίνονται προσπάθειες να παραμένει στην θέση του τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην μείνει χωρίς εφημερεύοντα Αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία του Νομού μας.

Φυσικά είναι αυτονόητο πως η παραπάνω εξέλιξη θέτει οριστικό τέλος στη διενέργεια τακτικών χειρουργείων σε πρωινό ωράριο.

Παρόμοια προβλήματα ενημερωθήκαμε πως υπάρχουν και στο τμήμα των επειγόντων καθώς και σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου (Χειρουργική Κλινική), λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού (ειδικευόμενων και ειδικευμένων).

Ο ΙΣΦ ανήσυχος για τις παραπάνω εξελίξεις απαιτεί απαντήσεις από την Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας και της 5ης Υ.ΠΕ. στα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Για ποιο λόγο η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας και της 5ης Υ.ΠΕ. δεν φρόντισε έγκαιρα να βρει τον αντικαταστάτη του Αναισθησιολόγου κου Καμπαγιάννη, η μετακίνηση του οποίου από το Γ.Ν. Τρικάλων έληξε στις 15-11-2016, ώστε να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα;
  2. Πόσο άμεση θα είναι η πρόσληψη των 2 μόνιμων αναισθησιολόγων που η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. υποστηρίζει πως έχει ζητήσει από το Υπουργείο;
  3. Τι σκοπεύει να πράξει η διοίκηση του Νοσοκομείου για τις ελλείψεις σε εφημερεύοντες και στα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου;
  4. Για ποιο λόγο η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. δεν προχωρά σε απόσπαση αναισθησιολόγου από άλλο Νοσοκομείο με πλεονάζον προσωπικό στο Γ.Ν. Λαμίας για όσο χρόνο απαιτηθεί και μέχρι την επιστροφή των μόνιμων αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου μας από τις αναρρωτικές τους άδειες;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας απαιτεί από τους Διοικούντες ΑΜΕΣΕΣ λύσεις, διαφορετικά θα ήταν προτιμότερο να υποβάλουν (επί αδυναμίας επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου), τις παραιτήσεις τους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου για τον έρανο αγάπης