Ειδήσεις

Καταβάλλεται στους δικαιούχους Λαμιώτες το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά από τους Δήμους το πρόγραμμα για τη στήριξη νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν τον Ιούλιο θα λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 2 μήνες, δηλαδή Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν μόνο το ποσό του Σεπτεμβρίου.

Το 50% του επιδόματος θα καταβληθεί στους δικαιούχους σε μετρητά, στον λογαριασμό τους, και το υπόλοιπο 50% σε κάρτα που θα την εκδώσει, χωρίς επιβάρυνση, η τράπεζα στην οποία ανήκουν.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, εξαρτάται από την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία δεν διαθέτει προς το παρόν προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη προπληρωμή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξ’ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

koinoniko

Προηγούμενο άρθρο Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Στην Πάτρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης