Ειδήσεις

Κινητοποίηση στα δικαστήρια της Λαμίας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καταδικάζει και καταγγέλλει τη ληστρική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών εργατικών οικογενειών της Φθιώτιδας και ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί απέναντι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της όποιας φτωχικής τους περιουσίας, με κάθε μέσο και δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης(6/12) στα δικαστήρια της Λαμίας, προκειμένου να ακυρωθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας, για χρέη προς τράπεζα.

Ήδη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη και συνδρομή των εργαζομένων και των ανέργων της Φθιώτιδας που βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συγκρότηση επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, όπου κάθε εργαζόμενος , άνεργος ή συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6986 108 669 , 6977 257 211 και 6944 878 005 , για παροχή συμβουλών και υποστήριξης αλλά και τον συντονισμό και οργάνωση της από κοινού πάλης και δράσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η επίθεση σε βάρος της εργατικής οικογένειας, που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέρα με τη μέρα, παίρνει και πιο ακραία μορφή.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση και την απόγνωση , αντιμετωπίζοντας μέσα σε όλα και την αναλγησία των τραπεζών και των μηχανισμών του αστικού κράτους. των ίδιων τραπεζών και κρατικών μηχανισμών, που γίνονται “χαλί στα πόδια” των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, “παραβλέποντας” δάνεια και χρέη και δίνοντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες.

Την ίδια στιγμή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΑ, του Δ.Ν.Τ. και ουσιαστικά των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , η κυβέρνηση δίνει “γη και ύδωρ” είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου.

Επιχειρεί να καταργήσει στα μουλωχτά εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες φέρνοντας κρυφά τροπολογία για τον περιορισμό της απεργίας. Μια τροπολογία που βρίσκει σύμφωνους ΝΔ και ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δεν διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια και απαράλλακτή συνταγή που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για οποία είναι η αντιλαϊκή πολιτική δεμένη με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Επιτέθηκε σε εργάτες που απεργούσαν για δουλειά και μισθό στα Γιάννενα και συνέλαβε απεργούς, επιτέθηκε στους εργαζομένους που παλεύουν στα ειρηνοδικεία να μην χαθούν λαϊκές κατοικίες.

Αρνείται την αναγκαιότητα υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας και των αφεντικών, ανυπεράσπιστους απέναντι στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η υπεράσπιση της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων της , η υπεράσπιση μας, δεν μπορεί να είναι υπόθεση άλλων. Θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δυναμώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας απέναντι στην εξαθλίωση και την επίθεση που δεχόμαστε.

Το ταξικό εργατικό κίνημα θα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη. Να “παγώσουν” όλοι χώροι δουλειάς, να “νεκρώσουν” τα εργοστάσια, τα γραφεία, οι υπηρεσίες και τα σχολεία και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες με πνεύμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας απεργία στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποπροσανατολίζουν το οργανωμένο κίνημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας, στηρίζοντας τα μέτρα καπιταλιστική ανάπτυξη.

Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της 10.00 π.μ. πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Λαμπρός πολυαρχιερατικός Εσπερινός των ονομαστηριών του Σεβασμιωτάτου
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια πρώτης πανελλήνιας τράπεζας αίματος για παιδιά με ειδικές ικανότητες και Α.με.Α