Ειδήσεις

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του Δήμου Στυλίδας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου του 2018, η επιστημονική ημερίδα του Δήμου Στυλίδας που αφορούσε στην ενημέρωση των πολιτών, των καταναλωτών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν όλους τους ευαισθητοποιημένους και συνειδητοποιημένους πολίτες που αναζητούν την έγκυρη γνώση και το δικαίωμα επιλογής στη ζωή τους.

Εισηγητές ήταν ο κ. Νίκος Κατσαρός, Καθηγητής Χημείας, π. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ [Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων] και Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Ιατρός Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό μετά το πέρας των εισηγήσεών τους.

Η πρωτοτυπία των θεμάτων, η αμεσότητα και η μεταδοτικότητα των εισηγητών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και καθήλωσαν το κοινό καθ΄όλη τη διάρκεια των εισηγήσεών τους. Οι δύο επιστήμονες με τις άκρως διαφωτιστικές και αποκαλυπτικές εισηγήσεις τους έριξαν φως και γνωστοποίησαν συγκλονιστικά στοιχεία. Προβλημάτισαν και αφύπνισαν συνειδήσεις. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών η αίθουσα του κτιρίου του Ο.Σ.Κ. ήταν κατάμεστη από κόσμο. Ακολούθησε μακρύς διάλογος των επιστημόνων με το κοινό. Η διαλογική συζήτηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τον κ. Ανδρέα Γιαννουλόπουλο, καθώς ο κ. Κατσαρός αποχώρησε λίγο πριν το πέρας του διαλόγου, προκειμένου να παρευρεθεί στο STAR Κεντρικής Ελλάδας από το οποίο είχε κληθεί να μιλήσει ζωντανά για την τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση και τον σκοπό της πραγματοποίησής της. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, τη μακρά διαλογική συζήτηση που ακολούθησε παρακολούθησε με ενδιαφέρον το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που παρευρέθηκε από την αρχή στην ημερίδα, καθώς η ημερίδα έληξε στις 09:00 μ.μ.. Ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία των κόσμου να ενημερωθεί πάνω στα καίρια αυτά ζητήματα που αρκετοί συμπολίτες μας παρέμειναν στο χώρο του κτιρίου του Ο.Σ.Κ. αρκετή ώρα και μετά το πέρας της εκδήλωσης, προκειμένου να συζητήσουν κατ΄ιδίαν με τον κ. Γιαννουλόπουλο. Σε μία προσπάθεια προβολής και προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και έκφρασης ευχαριστηρίων στους διακεκριμένους επιστήμονες, τους προσφέρθηκαν τοπικά βιολογικά προϊόντα [λάδι και ελιές].

Δεδομένων των πολλών και σημαντικών προγραμματισμένων εκδηλώσεων της 21ης Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή μας, θεωρούμε τεράστια επιτυχία την πληρότητα της αίθουσας του Ο.Σ.Κ. κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων των δύο ομιλητών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δύο εξαίρετους επιστήμονες για τη μοναδική ευκαιρία που έδωσαν στους συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί αυτής της τόσο δυσεύρετης και σκόπιμα καλά συγκεκαλυμμένης γνώσης. Ομοίως ευχαριστούμε και όλους τους συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν τις διαλέξεις των δύο επιστημόνων. Η παρουσία τους τιμά ιδιαίτερα τους ίδιους, καθώς αναδεικνύει τις πνευματικές ανησυχίες τους και την ικανότητα αξιολόγησης της σημαντικότητας της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γ. Κόρδη που βρισκόταν κοντά μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κάλυψε την άκρως ενδιαφέρουσα, αποκαλυπτική και ωφέλιμη ημερίδα.

 

Η Αντιδήμαρχος Τεχνών και Γραμμάτων

 Βίκυ Ζαγκανά

Προηγούμενο άρθρο Τα έργα σε εξέλιξη στη Στυλίδα
Επόμενο άρθρο 25 επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ