Ειδήσεις

Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ


IMERIDA 1Ενημέρωση και συζήτηση κυριάρχησαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφίκλεια/Ελάτειας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας το Σάββατο 9-7-2016 με αφορμή το πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER).

Στην ημερίδα συμμετείχαν πλήθος κόσμους, συλλογικοί φορείς της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Γώγος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης δράσης των τοπικών κοινωνιών για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, με ιδιαίτερες αναφορές για το αγροτικό δυναμικό που διαμορφώνεται στην περιοχή, στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη που πρέπει να ξαναφτιαχτεί.

IMERIDA 2Η κα Θ.Τσιτσώνη Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού δηλώνοντας τη συμμετοχή του ΦΔΕΔΠ στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα, έκανε αναλυτική παρουσίαση του ΦΔΕΔΠ και των δράσεων που αναπτύσσει στην περιοχή.

Η ΓΓ του Υπ. Εργασίας κα Δ. Χαλικιά αναφέρθηκε εκτενώς τα θέματα της Κοινωνικής Οικονομίας- Συνεργασιών και δημιουργίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Επιχειρήσεων, αλλά και στην ανάγκη συνέργειας πόρων για μεγιστοποίηση των ωφελειών.

Ο Θ. Δημάκης-Σύμβουλος του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις πολιτικές του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και στο νέο ΠΑΑ 2014-2020 αλλά και σε προτάσεις για τις αγροτικές περιοχές.

Ο κ. Γ. Αράπης Καθηγητής του ΓΠΑ, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων δήλωσε την πρόθεση συνεργασίας του Τμήματος Οικολογίας & Περιβάλλοντος του ΓΠΑ σε θέματα βιοποικιλότητας της περιοχής.

Αναλυτικά για τα Προγράμματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και το CLLD /LEADER για το 2014-2020 και για τις δράσεις που χρηματοδοτούνται αναφέρθηκε ο κ. Β. Τσιτσιρίγκος Δ/ντής της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ, η οποία εταιρεία από το 1995 μέχρι σήμερα αποτέλεσε την Δομή Στήριξης και Υλοποίησης των Προγραμμάτων αυτών στη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή Παραπαρνασσίων Δήμων.

Στην συζήτηση επισημάνθηκαν οι δυσκολίες της περιόδου, που προκύπτουν με την κατάσταση των τοπικών οικονομιών, αλλά και η ανάγκη συνδυασμού των περιορισμένων πόρων σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις, η κινητοποίηση όλης της Αυτοδιοίκησης για να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία, για να δημιουργηθούν συνέργειες με έμφαση στα Τοπικά Προϊόντα και στις υπηρεσίες για να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στις περιοχές.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Φόροι χωρίς τέλος και δίχως οικονομική λογική»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για τα κουνούπια από την Περιφέρεια