Ειδήσεις

Με επιτυχία η ημερίδα του ΣΒΣΕ «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει»


Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα, στις 9 Μαρτίου 2018, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας , πραγματοποιήθηκε  κοινή Εκδήλωση-Ημερίδα όλων παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας  με τίτλο:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει»

Χαιρέτησαν την εκδήλωση οι:

 Δημήτρης Κυρίτσης-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων- Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝ.ΔΙΑ

Παρασκευή Αγιοστρατίτη -Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ευβοίας

Παναγιώτης  Αγνιάδης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Αθανάσιος Κυρίτσης -Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας δια του εκπροσώπου του κυρίου Χρ. Σανιδά

Βασίλειος Αυγερινός -Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ :

«Το Αναπτυξιακό όραμα & η στρατηγική μιας έξυπνης Περιφέρειας»

Εισηγητής: Θεμιστοκλής Χειμάρας

Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 «Προϋποθέσεις επιτυχούς εξαγωγικής δραστηριότητας»
Εισηγητής: Γιώργος  Παπαστεργιόπουλος

Διευθυντής  Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ENTERPRISEGREECE)

 «Παρουσίαση δράσης ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό μέσω του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020»
 Εισηγητής: Στέλιος Αστρακάς  Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Διαχειριστικής
Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας – ΑΝΔΙΑ

 Σκοπός της της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση προς τις πολύπαθες επιχειρήσεις μας του τρίπτυχου που συνθέτει σφαιρικά την εξωστρέφεια ως στόχου των ΜμΕ , με την βεβαιότηταότι θα προσφέρει την αναγκαία ενημέρωση-γνώση , απαραίτητη για την εξαγωγική προσπάθεια.

 

Νικόλαος Κουδούνης: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που παράγει και εξάγει»

Ο καταφατικός τύπος του τίτλου της σημερινής μας εκδήλωσης , ίσως πρέπει να τροποποιηθεί και να καταστεί ερώτηση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει??  ,

Ή αλλιώς παράγει και εξάγει σε ικανοποιητικό βαθμό??

Στη Στερεά Ελλάδα έχουμε σημαντική παρουσία Βιομηχανίας η οποία είναι εν πολλοίς συγκεντρωμένη στην μείζονα περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου.

Η συγκέντρωση αυτή αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της συνολικής Βιομηχανικής δραστηριότητας  της Περιφέρειας και πάνω από το 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας της χώρας.

Οι συνδεδεμένες με τον Σύνδεσμο επιχειρήσεις επιτυγχάνουν το 15% των συνολικών εξαγωγών αγαθών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων πλην πετρελαιοειδών.

Ο πραγματοποιούμενος από τις επιχειρήσεις-μέλη μας κύκλος εργασιών αντιπροσωπεύει το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας και προσφέρει πάνω από 25.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Τα μεγέθη αυτά διαμορφώνονται  από όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις, πλην όμως είναι απόλυτα επηρεασμένα από τις επιδώσεις των μεγάλων και  οργανωμένων παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση προς τις πολύπαθες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας της ανάγκης στροφής και αυτών προς τις εξαγωγές.

Η πραγματοποίηση της εξαγωγής κυρίες και κύριοι δεν είναι απλή υπόθεση και πάντως απαιτεί και προϋποθέτει επίπονη , πολύμηνη και συστηματική προετοιμασία πιστοποίησης του προϊόντος.

Απαιτεί και προϋποθέτει επώνυμο προϊόν, συνέπεια στις παραδόσεις και εξασφαλισμένη και πιστοποιημένη ποιότητα.

Πέραν τούτων απαιτείται παράλληλα η γνώση όλων των εξαγωγικών διαδικασιών προκειμένου να αποφεύγονται αναίτιες καθυστερήσεις , λάθη και παραλείψεις σημαντικού πολλές φορές κόστους.

«Το Αναπτυξιακό όραμα & η στρατηγική μιας έξυπνης Περιφέρειας» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για τις «Προϋποθέσεις επιτυχούς εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων» θα μας μιλήσει στην συνέχεια ο κύριος Παπαστεργιόπουλος.

Για τον «Εξωστρεφή Προσανατολισμό μέσω του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και της δράσης ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΜΕ ΕΞΩ» θα μας μιλήσει ο κύριος Στέλιος Αστρακάς Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας-ΑΝΔΙΑ.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αποτελούν το τρίπτυχο που συνθέτει σφαιρικά την εξωστρέφεια ως στόχου των ΜμΕ.

Κυρίες και κύριοι , για μένα η εξαγωγή δεν είναι ουτοπία.

Θέλει κόπο αλλά επιτυγχάνεται.

Θέλει Θυσίες, αλλά εκπαιδεύει την επιχείρηση. Η επιχείρηση κυνηγάει την βελτίωση της ποιότητας και αποκτά διαδικασίες και αποκτά πιστοποιημένη ποιότητα.

Ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθρο Ρεσιτάλ κιθάρας Ελπιδοφόρου Τσερπέλη και Γιώργου Αρβανιτάκη από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο για μαθητές με θέμα: «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία»