Ειδήσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία


Λαμπρά εορτάσθηκε στην πόλη της Λαμίας η Ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας το διήμερο 3 & 4 Δεκεμβρίου ε.ε.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ομώνυμος, μεγαλοπρεπής, καλλιμάρμαρος Ναός της Αγίας στη Λαμία.

Και τις δύο ημέρες συνέρρευσε πλήθος πιστών από όλη την πόλη για να τιμήσει την Ιερά μνήμη της Αγίας.

Στις Πανηγυρικές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ – Παναγιώτη Κυρίτση.

Την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της εορτής της Αγίας στον Όρθρο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

barbara

barbara-1

barbara-3

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στους τρεις Αγίους που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και Άγιο Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου αλλά και στην Ευαγγελική περικοπή της συγκύπτουσας γυναίκας τονίζοντας ότι η θαυματουργική πράξη του Ιησού και ο διάλογός του με τον αρχισυνάγωγο υπογραμμίζουν το καθήκον του εκκλησιασμού της Κυριακής που δυστυχώς, ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχει πολύ παραμεληθεί και ατονήσει. Όλες οι άλλες ημέρες της εβδομάδας είναι αφιερωμένες στην εργασία και στη βιοπάλη. Τις ευλογεί ο Θεός για να εργαζόμαστε τα έργα του σώματος, τα αναγκαία για τη ζωή. Την εβδόμη όμως, την Κυ­ρια­κή δηλαδή, θέλει να την αφιερώνουμε στην εργασία της ψυχής. Η Κυριακή πρέπει να είναι για τον κα­θένα μας ημέρα λατρείας του Θεού, αγάπης του πλησίον και πνευματικής φροντίδας του εαυτού μας.

barbara-7

barbara-6

barbara-8

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος Εφημέριος του Ιερού Ναού, Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννης Αυγέρης, εγκαρδίως και με υψηλό λόγο, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τον εκ μέρους της Ενορίας για την ευλογητή και αγιαστική παρουσία του στον Ιερό Ναό.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους δύο εφημερίους του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την κατά πάντα άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, ετόνισε πως η εποχή μας επιβάλλει ενότητα, επιβάλλει εργασία πνευματική, επιβάλλει να ανασύρουμε την ελπίδα από τα κατάβαθα της ψυχής μας και να ατενίσουμε τον Χριστό από τον οποίο να ζητήσουμε βοήθεια, τη μεσιτεία των εορταζομένων αγίων.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα προς όλους στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Αμέσως μετά ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα ονομαστήρια του Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, ο οποίος και τον υποδέχθηκε με χαρά και εγκαρδιότητα.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 55χρονος στη Λαμία με εκκρεμή καταδικαστική απόφαση
Επόμενο άρθρο Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας επί της συνέντευξης του Προέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας