Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Για να καρποφορήσουν οι κόποι σας χρειάζεστε και την Ευλογία του Θεού»

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος τέλεσε σήμερα σε τρία σχολεία της Λαμίας την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να λάβουν την ευλογία του Θεού για μια καρποφόρα και δημιουργική σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

MHTROPOLITHS 1

Αρχικά   μετέβη  στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας , στην συνέχεια στο 7ο Γυμνάσιο και τέλος στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Σε όλα τα σχολεία ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από Καθηγητές, μαθητές και γονείς. Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και  προέτρεψε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο, να αγωνιστούν, να οπλιστούν με όπλα πνευματικά, την μόρφωση και το ήθος για να μπορέσουν  να προοδεύσουν και να καρποφορήσουν στην κοινωνία και συνεχώς να προσεύχονται για να δίδει ο Θεός φωτισμό και δύναμη στους κόπους τους. Ως ενθύμιο της τελέσεως του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος έδωσε ευλογία σε κάθε σχολείο μία εικόνα του νέου μεγάλου οικουμενικού Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Τον Ποιμενάρχη μας στα σχολεία συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος  κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η τ. βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ο Περιφερειακός σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας  Εκπαιδεύσεως κ Χρήστος Δημητρίου, ο σχολικός σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας.

Στο εκκλησιαστικό σχολείο παρέστη επίσης ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης παλαιός καθηγητής του σχολείου και ο τ. Σχολάρχης κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης.

 

Πηγή: imfth.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*