Ειδήσεις

Μικρά τα προβλήματα από τις χθεσινή καταιγίδα


Ελάχιστα ήταν τα προβλήματα από την χθεσινή ραγδαία καταιγίδα που έπληξε αρχικά κυρίως της βόρειες συνοικίες της πόλης και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον αστικό ιστό με το ύψος βροχής να ξεπερνά τα 80 mm, από τις ισχυρότερες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπήρξε μια μόνο περίπτωση άντλησης υδάτων ενώ τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. χρειάστηκε να επέμβουν σε άλλες 7 περιπτώσεις επιστροφής υδάτων σε χαμηλούς χώρους η απόφραξη αγωγού.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στον συστηματικό καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής και των δικτύων, μια προγραμματισμένη διαδικασία που εκτελείται αδιάκοπα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου από συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.  καθώς και σε παρεμβάσεις, όπου παρουσιάζονται  τυχόν νέα προβλήματα.

Με την ευκαιρία αυτή παρακαλούμε τους δημότες :

  • Να ενημερώνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για τυχόν αποφραγμένα φρεάτια από φερτά υλικά μετά από ανάλογες νεροποντές, τηλεφωνικά η μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτήματος βλάβης από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.
  • Στις περιπτώσεις που κατά την διάρκεια μιας ανάλογης καταιγίδας σκουπίδια η άλλα φερτά υλικά επικάθονται στις σχάρες υδροσυλλογής που βρίσκονται γύρω από την ιδιοκτησία τους και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων, να τα απομακρύνουν με όποιο μέσο μπορούν, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στην αποτελεσματική λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής τη στιγμή της αιχμής του φαινομένου.
  • Όσοι αποχετεύουν υπόγειους χώρους υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να έχουν στο πεζοδρόμιο φρεάτιο επίσκεψης με βαλβίδα αντεπιστροφής προς αποφυγήν επιστροφής υδάτων από τα δίκτυα.

Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα επανέρχονται όλο και πιο έντονα η συστηματική δουλεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. μαζί με τη συλλογική προσπάθεια και την προσοχή των δημοτών για καθαρά πεζοδρόμια και οδοστρώματα καθώς και τη συμμετοχή τους με όποιο τρόπο μπορούν στην αιχμή των φαινομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής, είναι ο καλύτερος τρόπος  για την αποφυγή ζημιών και συνεπειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.

 

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την ΠΑΣ Λαμίας
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιάς σε υδρευτική γεώτρηση στην Τ.Κ. Γλύφας του Δήμου Στυλίδας