Ειδήσεις

Ξεκινούν διαδικασίες Υδατοδρομίου στον Άγιο Κωνσταντίνο


Τη διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρομίου στον Άγιο Κωνσταντίνο ξεκίνησαν ο δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και η Hellenic Seaplanes, με στόχο τη λειτουργία του στην επόμενη τουριστική περίοδο.

Σε σχετική συνέντευξη του ο δήμαρχος, Ιωάννης Συκιώτης, δήλωσε πως «η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για την στήριξη και περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στον δήμο μας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ίδρυση υδατοδρομίου δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για την Ελλάδα βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη.

Επιπλέον – πρόσθεσε – η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων καθώς και να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A., Νικόλας Χαραλάμπους διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και παρά την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από το νέο νομοσχέδιο κρατά ψηλά ακόμη τη σημαία, η Hellenic προχωρά σταθερά και θέτει γερές βάσεις για το μέλλον».

Όπως υπενθύμισε βέβαια, ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία είναι σε διαφωνία με το υπουργείο Μεταφορών, όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο και αυτά που προτείνονται περί αποκλεισμού των ιδιωτών επενδυτών. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι «η ίδια διατηρεί την αισιοδοξία της για την ανάπτυξη υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, εμφανίζοντας έτσι μικρές αχτίδες ελπίδας, ότι η χώρα αυτή μπορεί να ανακάμψει και να δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της».

«Είναι γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές μας με το θέμα του νέου νομοσχεδίου έχουν απομακρυνθεί την τελευταία περίοδο από την Ελλάδα, και παρά το ότι οι επενδυτικές συμφωνίες έχουν παγώσει, η εταιρεία μας προτίμησε να συνεχίσει τις διαδικασίες ανάπτυξης των υδατοδρομίων που απαιτούνται, για να ολοκληρωθούν το δίκτυο στη χώρα μας» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως μας
Επόμενο άρθρο Oμιλία Χρ. Σταϊκούρα στην Ολομέλεια επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τα Προαπαιτούμενα