Ξεκινούν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου λειτουργεί για 6η συνεχή χρονιά το τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

          Το σχολείο παρέχει: τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ειδικές ομάδες όπως παιδιά αλλοδαπών, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας, τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και τμήμα λογοθεραπείας.

          Σκοπός του ενισχυτικού αυτού προγράμματος είναι η υλοποίηση της αρχής της ισότητας με τη μορφή των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση παρέχοντας βοήθεια στους μαθητές, που παρουσιάζουν μαθησιακές ελλείψεις στα μαθήματα της γλώσσας και των Μαθηματικών, καθώς και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές.

          Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να βοηθήσουν είτε γιατί είναι και οι δύο εργαζόμενοι είτε γιατί δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις.

          Η λειτουργία του τμήματος Ενισχυτικής διδασκαλίας τελεί υπό την επίβλεψη της κ. Κουτκιά Χριστίνας, τέως Προϊσταμένης της Α/θμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Φθιώτιδος.

          Επίσης, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας για 3η συνεχή χρόνια λειτουργεί το ενοριακό Φροντιστήριο για παιδιά Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Σε μία προσπάθεια να προσφέρει μαθησιακή υποστήριξη σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κυρίως κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας , προχωρεί και φέτος στη λειτουργία «Ενοριακού Φροντιστηρίου». Έτσι, δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα μαθητές, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου , που αδυνατούν να πληρώσουν κάποιο φροντιστήριο.  Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία η οποία καθιστά εφικτή την παροχή εκπαίδευσης σε μαθητές, που διψούν για πρόοδο και  παιδεία. Η προσπάθεια αυτή της ενορίας μας υλοποιείται με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Νικολάου και κάποιων Εκπαιδευτικών, που εθελοντικά προσφέρουν τα μαθήματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Φέτος θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

Α΄  Γυμνασίου  – Αρχαία Ελληνικά , Μαθηματικά

Β΄  Γυμνασίου  – Αρχαία Ελληνικά , Μαθηματικά, Χημεία

Γ΄  Γυμνασίου  – Αρχαία Ελληνικά , Μαθηματικά, Φυσική

Α΄  Λυκείου  – Αρχαία Ελληνικά , Μαθηματικά(Άλγεβρα), Χημεία

          Σύμφωνα με την αξιολόγηση του προγράμματος κατά την περσινή χρονιά 2015 – 2016 διαπιστώθηκε ότι το τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία. 60 μαθητές φοίτησαν εντελώς δωρεάν και βοήθησαν ενεργά 30 έμπειροι δάσκαλοι Η επίδοση των μαθητών στα μαθήματα  βελτιωνόταν συνεχώς, σύμφωνα με τις ομολογίες γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων.

          Με τη βοήθεια και συμπαράσταση των δασκάλων του προγράμματος πολλοί μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν  τα προβλήματα της απόρριψης, που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς αποτυχίες στην τάξη, την ψυχική ένταση και την απέχθεια προς το σχολείο. Έτσι οι μαθητές εντάχθηκαν ισότιμα στη σχολική διαδικασία και γεύθηκαν τη χαρά της επιτυχίας.

Πηγή: imfth.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*