Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος FABULOS, των αυτόνομων μίνι λεωφορείων χωρίς οδηγό


“Μετά από 2 μήνες λειτουργίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος FABULOS, η πιλοτική κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Είμαστε περήφανοι καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά στη χώρα μας, που ένα τόσο σύνθετο οικοσύστημα κινητικότητας, το οποίο περιλαμβάνει στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κέντρο απομακρυσμένης λειτουργίας, λογισμικό διαχείρισης στόλου και έξυπνες στάσεις λεωφορείων δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την πόλη για την αξιολόγηση της καταλληλότητας και της βιωσιμότητας της τεχνολογίας αυτό-οδηγούμενων οχημάτων καθώς και για τους πολίτες για να διαπιστώσουν τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα απτά οφέλη των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας συμμετέχοντας ενεργά. Παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η τρέχουσα πανδημία στην καθημερινότητά μας, πάνω από 400 επιβάτες δοκίμασαν τη νέα υπηρεσία.

Βάσει των αποτελεσμάτων, είμαστε βέβαιοι ότι η πιλοτική κυκλοφορία των λεωφορείων στην πόλη μας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ωρίμανσης του τομέα των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων σε διεθνές επίπεδο, και πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον τα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα θεωρούνται μια φυσική επέκταση των δημόσιων συγκοινωνιών στην πόλη.”

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Δήμου Λαμιέων στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»
Επόμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές λαϊκών αγορών της Πέμπτης 24/12/2020