Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης για την συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας


Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Η 24η Ιουλίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης. Ημέρα απολογισμού για την μεταπολιτευτική περίοδο με τα όποια θετικά επιτεύγματα αλλά και τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφεραν ως εδώ. Ημέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου και για τα λάθη που μας οδήγησαν σ’ αυτή. Αλλά και ημέρα χρέους για το τι πρέπει να πράξουμε για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Για δίκαιη, βιώσιμη λύση του προβλήματος στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Δημοκρατία μας χρειάζεται εμβάθυνση και ενδυνάμωση των θεσμών της που, δυστυχώς από τα ολέθρια σφάλματά μας, έχουν απαξιωθεί. Η πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα της κρίσης αρχών και αξιών, η έκπτωση των οποίων έφερε την απαξίωση των θεσμών του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η μεγάλη οικονομική κρίση, δυστυχώς, κατέστη κοινωνική και ανθρωπιστική για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αδιέξοδες και τιμωρητικές πολιτικές, που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους πολλούς, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και δίχως να υπάρχει προοπτική για σταθεροποίηση και γρήγορη ανάκαμψη.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής ενός Σχεδίου Εθνικής Σωτηρίας, Θεσμικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα μπορούσε να βγάλει την πατρίδα μας και την κοινωνία από το τέλμα, τη φθορά και τα αδιέξοδα και να δώσει ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά.

Είναι πλέον βέβαιο, πως πρέπει καθημερινά να αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση, την εμβάθυνση και την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας μας. Για μια Ελλάδα με Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Συνοχή, που θα έχει ανταγωνιστική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και οι θεσμοί της θα λειτουργούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά.»

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Διβριώτικο Γλέντι στα «Πλατάνια» της Δίβρης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρ. Σταϊκούρα για την 42η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας