Ειδήσεις

Ο Δήμος Στυλίδας τίμησε την κα Βάσω Σταματίου


φυλάκισαν οι Ναζί, αναγόρευσε σε επίτιμη δημότισσα του Δήμου Στυλίδος ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. .Απόστολος Γκλέτσος.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα  στο κτίριο του ΟΣ.Κ. στην Στυλίδα.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Γλύφας κ. Στ. Παλαμίδας και πλήθος κόσμου. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Μουσικός Όμιλος Στυλίδος.

Η κ. Βάσω Σταματίου γεννήθηκε στην Αριδέα του Ν. Πέλλης και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Συνελλήφθη στις 28.3.1944 από τους Γερμανούς και την 1.4.1944 μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Παύλου Μελά Θες/κης στις φυλακές Μπάνιτσε, έξω από το Βελιγράδι της Γιουγκοσλαβίας. Στις 28.6.1944 μεταφέρθηκε στο Άουσβιτς. Στις 30.9.1944 μεταφέρθηκε στο Ράβενσμπρικ (Ravensbruck) της Γερμανίας. Στις 27.10.1944 μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Μπούχενβαλντ (Buchenwald) κομάντο Μάγκντεμπουργκ (Magdeburg). Στις 8.4.1945 οι Γερμανοί φρουροί εγκατέλειψαν το στρατόπεδο του Μάγκντεμπουργκ που καιγότανε και μετά από πολλές περιπέτειες, ώσπου να οργανωθούν οι αποστολές μεταφοράς αιχμαλώτων στις πατρίδες τους, η κ. Βάσω Σταματίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από 5 μήνες φοβερής περιπλάνησης.

Η κα Σταματίου φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο Στυλίδος  «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  όπου έχει βρει τη γαλήνη ανάμεσα σε ανθρώπους που την προσέχουν και την  αγαπούν.

stamatiou

stamatiou-1

stamatiou-2

stamatiou-4

stamatiou-5

stamatiou-6

stamatiou-7

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν σε 36 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ξεκινά το Τμήμα Ψηφιδωτού στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων