Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία ηλικιωμένων και παιδιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016 η ενημερωτική  Ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Προστασία ηλικιωμένων για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης και ενημέρωση ανηλίκων για την ενδοσχολική βία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο».

Την Ημερίδα φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολις μας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού της Κέντρου, στη Λαμία.

Την έναρξη των εργασιών  της Ημερίδος εκήρυξε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ως οικοδεσπότης  καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και συνεχάρη τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του  για την διοργάνωση της ενημερωτικής και ωφέλιμης αυτής Ημερίδος. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ετόνισε: « Με μεγάλη χαρά παραχωρήσαμε το Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού κέντρου διότι τέτοιου είδους ποιοτικές εκδηλώσεις είναι ωφέλιμες για όλους μας». Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε καλή επιτυχία.

imerida

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος ο οποίος εγκαρδίως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παραχώρηση του άνετου και υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου και αναφέρθηκε στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν στην Ημερίδα.

imerida-1

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ξεκίνησε το πρώτο μέρος της Ημερίδος το οποίο είχε θέμα : •        Προστασία και ενημέρωση ηλικιωμένων, για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο  κ. Γεώργιος Κατσαούνος Αστυνόμος Β’, ο οποίος με την προβολή διαφανειών  ανέπτυξε λεπτομερώς το θέμα. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

imerida-4

imerida-5

Στην συνέχεια ακολούθησε διάλλειμα για πρωινό και διεξήχθη  το δεύτερο μέρος της Ημερίδος το οποίο είχε ως  θέμα:    Ενημέρωση ανηλίκων, για την ενδοσχολική βία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο το οποίο παρακολούθησαν 200 μαθητές με τους καθηγητές τους από το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας. Την  εισήγηση με θέμα: Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας (Bullying),  ανέπτυξε λεπτομερώς  η Ψυχολόγος κ. Μαρία Σκαρλάτου. Ακολούθησε η τρίτη και τελευταία εισήγηση με θέμα:  Οι κίνδυνοι του διαδικτύου την οποία ανέπτυξε λεπτομερώς ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Βασίλειος Παπακώστας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από μέρους των παιδιών στις οποίες απήντησαν κατατοπιστικά όλοι οι εισηγητές.

Στην Ημερίδα παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος και Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Αποστολία Ακριβούση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος ε.α. Στυλιανός Σύρος και ο διοργανωτής της Ημερίδος, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος με το επιτελείο του.

Πηγή: imfth.gr

imerida-7

imerida-9

imerida-2

imerida-3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*