Προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στη Μυτιλήνη και στη Χίο

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στα νησιά Μυτιλήνη και Χίο, το πενθήμερο, από 18-22 Σεπτεμβρίου 2016.

Πρώτος προορισμός των προσκυνητών ήταν το όμορφο νησί της  Μυτιλήνης όπου εκεί επισκέφθηκαν το Προσκύνημα  του Αρχαγγέλου στο Μανταμάδο, γνωστό για τη θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη, προστάτου του νησιού,  την γυναικεία Ιερά Μονή  των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Θέρμη και το απόγευμα τον Ιερό Ναό του  Αγίου Θεράποντος και τη Μητρόπολη εντός της πόλεως.

Τις υπόλοιπες ημέρες φιλοξενήθηκαν στη Χίο. Εκεί είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν τη Μονή των Αγίων Πατέρων, το Μοναστήρι της θαυματουργής Χιοπολίτιδος, της Αγίας Μαρκέλλας και το αγίασμα, τη Μονή του Αγίου Μηνά και την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Νένητα. Την τελευταία ημέρα προσκυνήσανε το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, τη Νέα Μονή, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τα ψηφιδωτά, την Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας, όπου ο τάφος του Οσίου Ανθίμου και την Ιερά Μονή Μυρσινιδίδου, αφιερωμένη στο όνομα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Κατά την επιστροφή τους προς τη Πόλη της Λαμίας επισκεφθήκαν την  Γυναικεία Μονή  της Αγίας Πελαγίας στη Θήβα.

Όλοι οι εκδρομείς  ενθουσιάστηκαν με τα θαυμάσια προσκυνήματα  και δόξασαν το όνομα του Αγίου  Θεού για τα μεγαλεία Του που ποιεί σε τόσους αγιασμένους τόπους στη χώρα μας.

Πηγή: imfth.gr

ekdromi

ekdromi-1

ekdromi-2

ekdromi-3

ekdromi-5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*