Ειδήσεις

Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση εξαπατά τη Βουλή και τους πολίτες


Ο Συντονιστής  Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τις εταιρείες που μεταβιβάζονται στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση παλινωδεί, υπαναχωρεί και αποκρύπτει την αλήθεια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτό κάνει και με τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, μέσω της νεοσύστατης Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).

Ενώ με το νόμο που ψήφισε (N. 4389/2016, ΦΕΚ A’ 94, 27.05.2016, σελ. 6422), μεταφέρθηκαν στο υπερταμείο, οι εταιρείες ΟΑΣΑ, Ο.Σ.Υ., ΣΤΑΣΥ, Ο.Σ.Ε., ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ, αποκαλύπτεται ότι στο Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης (T.M.U.) προβλέπεται η  μεταβίβαση σε αυτό και των εταιρειών ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, Δ.Ε.Η., Ε.Α.Β. και ΑΔΜΗΕ.

Προβλέπεται δηλαδή, η μεταβίβαση στο υπερταμείο και των εταιρειών που η Κυβέρνηση είχε αρχικά συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο, αλλά απέσυρε, για να εξαπατήσει τους βουλευτές της, ισχυριζόμενη ότι έκανε ”λάθος”.

Τελικά, η απόκρυψη της αλήθειας μπορεί πρόσκαιρα να διασφαλίζει την ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών, εξαπατώντας τη Βουλή και τους πολίτες, όμως τελικά τα ψέματα ”έχουν κοντά ποδάρια”.

Απέναντι σε αυτούς τους ανεύθυνους και κουτοπόνηρους κυβερνητικούς χειρισμούς, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει, σταθερά και διαχρονικά, την υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της αδρανούσας περιουσίας του Δημοσίου, καθώς αυτά μπορούν να φέρουν επενδύσεις, δουλειές και τεχνογνωσία, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας, ενώ παράλληλα, συντελούν στη μείωση του δημόσιου χρέους». 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών