Στην Αθήνα για τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος

Επέστρεψε από την Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου βρισκόταν για τις τριήμερες εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Δεκέμβριο.

Το πρωί της Παρασκευής ο Ποιμενάρχης μας συμμετείχε στην επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου των Κοπτών κ. Θεοδώρου του Β’, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος με τους γραμματείς της Ιεράς Συνόδου, υπεδέχθησαν και καλοσώρισαν τον Μακαριώτατο στην είσοδο  του Συνοδικού Μεγάρου και τον συνόδευσαν στον 1ο όροφο όπου ανέμεναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β’ και τα μέλη της Δ.Ι.Σ.

Μετά την προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Προέδρου της Δ.Ι.Σ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίης μας κ. Νικόλαος, Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ εκ μέρους των συνοδικών Ιεραρχών προσεφώνησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας.

«Μακαριώτατε Πατριάρχα της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Θεόδωρε, εκ μέρους των Αγίων Συνοδικών Αδελφών, ως Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ., σας εκφράζω την μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε ανάμεσά μας.

Προσωπικός πιστεύω, ότι έχουμε ενώπιον μας τον αρχηγό μιας μαρτυρικής Εκκλησίας και επειδή είμαι εξ εκείνων που παρακολουθούν το τηλεοπτικό κανάλι της Κοπτικής Εκκλησίας θέλω να σας πω να κάνετε κουράγιο, να έχετε δύναμη και ο Θεός βοηθός.

Όσο αναφορά σε αυτά που είπατε για την καλλιέργεια των σχέσεων των Εκκλησιών, έχω να προσθέσω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ανέκαθεν καλλιεργεί τις σχέσεις αυτές στον επιστημονικό τομέα μέσω του Θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας. Ήμουν 12 χρόνια Διευθυντής του Θεολογικού οικοτροφείου και είχαμε πολλούς φοιτητές από την Αίγυπτο, απεσταλμένους του Πατριαρχείου, επί μακαριστού Πατριάρχου Σενούντα και με τους φοιτητές επισκεφθήκαμε τα ωραία μοναστήρια, όπως του Αγίου Μακαρίου, το οποίου βρίσκεται μέσα στην έρημο και είχαμε μεγάλη φιλοξενία και Αγάπη από τους Πατέρες.

Η γραμμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αλλά και όλων μας στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι να καλλιεργηθούν οι καλές αυτές σχέσεις και να επαυξηθούν για την ενότητα, προς Δόξαν Θεού.

Ευχόμαστε να έχετε δύναμη για τις πολύωρες ακολουθίες που επιτελείτε καθώς και για το έργο που έχετε αναλάβει».

Αμέσως μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου και προς ευχάριστη έκπληξη του, ένας Αρχιμανδρίτης της συνοδείας του Πατριάρχου απέστειλε στον Σεβασμιώτατο ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε, « Σεβασμιώτατε εγώ είμαι ο Εσσάμ», ήταν ένας παλαιός φοιτητής ο οποίος διέμενε στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας όταν ο Ποιμενάρχης μας ήταν Διευθυντής.

Ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου κατά  διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πατριάρχη και την συνοδεία του για τους 4 Εκκλησιαστικούς  τηλεοπτικούς σταθμούς που με δικά της  έξοδα λειτουργεί η Κοπτική Εκκλησία, καθώς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη των  media, μέσω των οποίων μεταδίδονται όλες οι ακολουθίες και ο λόγος του Θεού.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόδωρος συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β’, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου  επεσκέφθη τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ακολούθως μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου επεσκέφθη  τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Πρωθυπουργός εξέφρασαν ευγενώς  την συμπαράστασή τους προς την Κοπτική Εκκλησία και τον Αιγυπτιακό λαό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*