Στην Καρδίτσα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Τιμοθέου ο Σεβασμιώτατος

Στη πόλη της Καρδίτσας μετέβη το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικολαος, συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Δημήτριο Ατματζίδη, προκειμένου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, να ευχηθεί στον επιχώριο  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια.

Ο Ποιμενάρχης μας έκανε στάση στο Νέο Μοναστήρι όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελούνταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την ευαγγελική περικοπή (του Αρχιτελώνου Ζακχαίου) του Ευαγγελιστού Λουκά, αναφέρθηκε στα υψηλά διδάγματα που προσφέρει αυτή η περικοπή όπως, η εκζήτηση των ουρανίων αγαθών και η ταπείνωση, μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Αρχιτελώνης Ζακχαίος αν και ήταν άρχοντας της εποχής και είχε στην κατοχή του μεγάλη περιουσία, έλλειπε από μέσα του η ψυχική γαλήνη. Έτρεξε να δει τον Κύριο για τον οποίο είχε ακούσει τόσα πολλά. Ανέβηκε στην συκομορέα και με τον τρόπο αυτό ταπεινώθηκε μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών του. Όμως στο κάλεσμα του Ιησού, έσπευσε και μοιράζοντας τον πλούτο του στους πτωχούς βρήκε την ψυχική του ηρεμία και επήλθε η σωτηρία γι΄αυτόν και για τους οικείους του.           Είναι παράδειγμα προς μίμησην  για εμάς τους χριστιανούς. Δεν πρέπει να φροντίζουμε για τον υλικό πλούτο σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή αλλά να επιζητούμε τα ουράνια αγαθά, διότι αυτά χαρίζουν την πραγματική ευτυχία και την σωτηρία μας. Όταν αμαρτάνουμε πρέπει να μετανοούμε εμπράκτως και με ταπείνωση να επανορθώνουμε τα λάθη μας».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο ενός κεκκοιμημένου, νέου στην ηλικία, ενορίτη.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

Στον Ιερό Ναό τελούνταν πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλιού κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, των αρχόντων της περιοχής και πλήθους λαού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης της Θεσσαλιώτιδος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Αντιπρόεδρο της Δ.Ι.Σ και τους ως άνω παρισταμένους Μητροπολίτες για την τιμή της επισκέψεως τους και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο παρακείμενο  Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*